Share/Save/Bookmark
 
پنجشنبه ۵ شهريور ۱۳۹۴ ساعت ۲۱:۱۹
کد مطلب : 10011
 

هدف گذاری کشت فراسرزمینی در 3 کشور از 3 قاره جهان
مدیرعامل مؤسسه جهاد استقلال در نشستی خبری به مناسبت هفته دولت ضمن اعلام سه کشور هدف گذاری شده برای کشت فراسرزمینی، به برخی تاثیرات فعالیت اقتصادی موسسه عمومی غیر دولتی جهاد استقلال در کاستن از هزینه تمام شده برخی واحدهای تولیدی فرآورده های خام دامی و پروتئینی و کمک به دولت برای تحقق امنیت غذایی خاوارهای ایرانی اشاره کرد.
مرجع : ایانا
 
هدف گذاری کشت فراسرزمینی در 3 کشور از 3 قاره جهان
محمدرضا شافعی‌نیا، مدیرعامل مؤسسه جهاد استقلال در نشستی خبری که به مناسبت هفته دولت برگزار کرد، در پاسخ به پرسش خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران مبنی بر ارزیابی اش از جدی تر شدن زمزمه های احیای لاین بومی مرغ "آرین" (که تحت پوشش موسسه جهاد استقلال است) در مقابل نژاد "راس" - که سازمان اقتصادی کوثر به عنوان نماینده انحصاری آن در ایران بخش عمده ای از نیاز واحدهای مرغ گوشتی را تامین می کند - چیست؛ گفت: همانطور که گروهی از خبرنگاران رسانه های جمعی از جمله خود خبرنگار ایانا از مزرعه نژاد مرغ آرین در بایل کنار بازدید کردند، امکانات سخت افزاری لازم برای توسعه تحقیقات و احیای دوباره این نژاد فراهم است و تصمیم به احیای این نژاد، نیاز به سرمایه گذاری هنگفتی که مخالفان این نژاد - که عموتا متاثر از همان جو طبیعی رقابت تجاری و اقتصادی است - ادعا می کنند، ندارد.
شافعی نیا در ادامه، پیرامون ادعای دیگر منتقدان نژاد " آرین" که اقبال مرغداران به نژاد "راس" را شاهدی بر عدم لزوم احیای این نژاد و هزینه کردن زیاد برای آن در شرایطی که گشایش سیاسی هم در فضای پساتحریم حاصل شده است، می دانند، افزود: دست کم تا سال 1380 خورشیدی 85 درصد مرغداران مشتری همین نژاد آرین بودند، لذا با سرمایه گذاری اندکی که شامل پروسه تحقیقات می شود، می توان با همین داشته های سخت افزاری و ژنتیکی، به تولید لاین مقبول مرغداران نیز همت ورزید.
در عین حال شافعی نیا ترجیح داد تا زمان قطعی شدن این بحث، از اشاره به جزییات بیشتر در مورد میزان سرمایه گذاری لازم پرهیز کند و آن را به مطالعات نهایی و کارشناسی موکول نماید.
در بخش دیگری از این نشست مطبوعاتی و رادیو تلویزیونی شافعی‌نیا در ادامه یادآوری سلسله مباحث امنیت غذایی که همواره در قالب بحث کشاورزی از مزرعه تا سفره در تمام نشست های خبری خود به مناسبت های هفته دولت، هفته جهاد کشاورزی یا دهه فجر مورد تاکید قرار داده است، باز هم بر این ام تاکید کرد و افزود: براساس آمارهای بین‌المللی 38 تا 40 درصد اقتصاد خانوار بر مبنای غذاست؛ لذا اصلی‌ترین هدف مؤسسه جهاد استقلال به عنوان موسسه عمومی غیر دولتی، حمایت و پشتیبانی از تولیدکنندگان غذاست و در همین راستا تأمین نهاده‌ها و مباحث مربوط به تأمین غذا را انجام می‌دهد.
مدیرعامل مؤسسه جهاد استقلال افزود: پشتیبانی و ارائه خدمات در رابطه با برنامه‌های وزارت جهاد کشاورزی برنامه دوم این مؤسسه است و البته این فعالیت ها را بر مبنای یک نهاد اقتصادی غیر دولتی نیز دنبال می‌کند و از هیچ گونه یارانه دولتی استفاده نمی کند.
مدیرعامل مؤسسه جهاد استقلال با اشاره به اینکه قیمت مواد پروتئینی غالبا اثرگذاری زیادی بر اقتصاد خانوار دارد، یکی از اهداف این موسسه را تثبیت یا پایین آوردن قیمت مواد پروتئینی عنوان کرد و ارزان شدن و کاهش قیمت حدود 15 درصدی دان مرغ با وجود پایین آمدن حدود 7 درصد قیمت گوشت مرغ، نسبت به سال گذشته را موجب اقتصادی‌تر شدن تولید برای مرغداران، در قیاس با گذشته اعلام کرد.
مدیر عامل موسسه جهاد استقلال با اشاره به برنامه‌ریزی این مؤسسه برای کشت فراسرزمینی با توجه به شرایط کم آبی کشور اظهار کرد: کشت فراسرزمینی به عنوان یکی از اهداف و برنامه‌های وزارت جهاد کشاورزی است و مؤسسه جهاد استقلال هم به عنوان مجری این طرح پیگیر اجرای کشت فراسرزمینی و شناخت ظرفیت‌های موجود در کشورهای دیگر شده است.
وی با اشاره به اینکه تاکنون کشت فراسرزمینی در 3 کشور قزاقستان (از قاره آسیا)، اوکراین( قاره اروپا) و غنا( قاره آفریقا) پیگیری شده است، افزود: کشت فرا سرزمینی امسال در قزاقستان در سطح 8 هزار هکتار آغاز شده و در اوکراین نیز در ماه‌های آینده آغاز می‌شود.
شافعی‌نیا در اشاره به اهمیت کشت فرا سرزمینی برای آن دسته از خبرنگاران مدعو که با ماهیت آن آشنایی دقیقی نداشتند، گفت: این گونه کشت باعث ورود آب مجازی به کشور می‌شود و می‌توان بخشی از مشکلات کمبود آب و بحران آب را از این طریق مرتفع کرد. ضمن آن که در مورد واردات بخشی از نهاده های مهم غذایی به ثبات رسید.
وی با بیان اینکه تلاش داریم تا با کشت فراسرزمینی بخشی از نهاده‌های دامی و دانه‌های روغنی را تأمین کنیم، افزود: سرمایه‌گذاران در زمینه کشت فراسرزمینی در کشورهای مذکور با برخورداری از حمایت وزارت جهاد کشاورزی می‌توانند به تولید محصولات کشاورزی مورد نیاز کشورمان براساس برنامه‌های وزارتخانه بپردازند.
مدیر عامل موسسه جهاد استقلال در پاسخ به پرسش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران هم مبنی بر اینکه چه برنامه‌ریزی در دستور کار قرار گرفته تا ریسک سرمایه‌گذاری ایرانیان در این کشورها کاهش یابد و مانند دولت گذشته سرمایه‌های آنها هدر نرفته و سرمایه‌گذاران ایرانی را اخراج نکنند؟ گفت: همه تلاش وزارت جهاد کشاورزی در زمینه کشت فراسرزمینی محصولات کشاورزی این است که با انعقاد قراردادهای مطمئن بلندمدت (10 تا 15 ساله) کشت فراسرزمینی و تولید محصولات کشاورزی مورد نیاز برای ایران را طی این مدت زمانی تضمین کند که در این زمینه بیشتر در تولید محصولات اساسی و دانه‌های روغنی مورد تاکید است.