Share/Save/Bookmark
 
دوشنبه ۳ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۷:۱۵
کد مطلب : 10697
 

نژاد ایرانی آرین قابلیت تأمین ۸۰ درصد مرغ کشور را دارد/ ۵ ویژگی برتر آرین نسبت به نژادهای وارداتی
مدیرعامل شرکت نهاده‌های دامی جاهد با بیان اینکه با اقدامات اصلاح نژادی لاین «آرین» قابلیت تأمین ۸۰ درصد گوشت مرغ کشور را دارد، گفت: بهبود ضریب تبدیل غذایی، کاهش تلفات، وزن‌گیری مناسب و کیفیت لاشه از ویژگی‌های دیگر این نژاد است.
مرجع : خبرگزاری فارس
 
نژاد ایرانی آرین قابلیت تأمین ۸۰ درصد مرغ کشور را دارد/ ۵ ویژگی برتر آرین نسبت به نژادهای وارداتی
صنعت مرغداری ایران جزء 5 کشور تولید‌کننده دنیا و مهمترین تامین کننده امنیت غذایی کشور است.

در حال حاضر بیش از 80 درصد از جوجه‌های کشور در اختیار نژادهای وارداتی (کاب فرانسه و راس انگلیس) است و همواره این نگرانی در کشور وجود داشته است که اگر زمانی کشورهای صادر کننده، جوجه این نژاد را به ایران صادر نکنند، چه بلائی بر سر صنعت مرغداری کشور خواهد آمد؟

این وابستگی در شرایطی اتفاق افتاده که " آرین‌" هم می‌تواند سود بالایی را نصیب مرغدار کرده و هم مردم کشور را در مصرف مرغ سالم‌تر بهره مند سازد.

خوش‌بختانه وجود لاین مرغ آرین در بابل در صنعت مرغداری برای کشور یک نقطه قوت است و حفظ، نگهداری و اصلاح نژاد آن می‌تواند نگرانی‌های صنعت مرغداری را مرتفع سازد.

ناگفته نماند قبل از سال 80 بخش اعظمی از تولید مرغ کشور وابسته به این نژاد بوده، اما طی 15 سال اخیر فقط حفظ و نگهداری لاین مذکور در اولویت برنامه‌های وزارت جهاد کشاورزی بوده است، به طوری که «آرین» در حال حاضر فقط 2 درصد از بازار مرغ را پوشش می‌دهد.

از آنجا که تأمین غذا و ایجاد ذخایر راهبردی با تأکید بر افزایش کمی و کیفی تولید براساس ابلاغیه رهبر معظم انقلاب اسلامی جزء سیاست‌های وزارت جهاد کشاورزی است، مصاحبه‌ای پیرامون وضعیت لاین مرغ آرین و توانایی‌های تولید این لاین انجام شده است که در ادامه می‌خوانید:

حمید ورناصری در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس به بیان ویژگی‌های لاین مرغ آرین پرداخت و گفت: ایران یکی از 6 کشور دارنده مرغ لاین در جهان است.

مدیرعامل شرکت نهاده‌های دامی جاهد، افزود: به جز ایران کشورهای آمریکا، انگلیس، هلند، فرانسه، آلمان هم از توانایی فنی و علمی برای تولید، حفظ و تکثیر مرغ به عنوان یک موجود استراتژیک برخوردارند.

وی با بیان اینکه لاین مرغ آرین مصداق بارز اقتصاد مقاومتی در کشور است، افزود: برای رسیدن به ضریب تبدیل غذایی بالا، نژاد مرغ آرین مستلزم اصلاح نژاد است.

ورناصری در پاسخ به این سؤال که چرا فقط 2 درصد بازار مرغ کشور از نژاد آرین است، آیا این نژاد قدرت رقابت با لاین‌های وارداتی دیگر را ندارد، گفت: قدرت رقابت دارد و اتفاقا تا سال 80 حدود 85 درصد بازار ایران از نژاد مرغ آرین تغذیه می‌شد.

وی افزود: تا قبل از سال 80، 100 درصد بازار کشور آذربایجان و بخش قابل توجهی از بازار کشورهای مشترک المنافع CIS از مرغ آرین تأمین می‌شد.

مدیرعامل شرکت نهاده‌های دامی جاهد با بیان اینکه بعد از سال 80 قدری استراتژی‌ها تغییر کرد، تصریح کرد: بخش دولتی نمی‌خواسته در فضای رقابت با بخش خصوصی قرار گیرد، به همین دلیل بر حفظ و نگهداری لاین آرین تمرکز کرده است.

وی در پاسخ به این سؤال که آیا لاین مرغ آرین به بخش خصوصی واگذار شده است، گفت: خیر، در قالب مدیریت پروژه به شرکت نهاده‌های دامی جاهد واگذار شده که این شرکت هم تابع قانون تجارت است.

ورناصری با بیان اینکه در 15 سال گذشته تمام تلاش دولت حفظ و نگهداری از لاین استراتژیک مرغ آرین بوده است، گفت: بخش دولتی نمی‌خواسته رقیبی برای بخش خصوصی باشد.

مدیرعامل شرکت نهاده‌های دامی جاهد افزود: البته برای نگهداری هر محصول باید آن محصول در بازار عرضه شود تا ایرادات و اشکالات آن برطرف شود و مطابق سلیقه مصرف‌کننده اقدامات اصلاح نژادی بر روی آن انجام شود.

وی با بیان اینکه باید در حفظ و نگهداری لاین مرغ آرین به عنوان یک اهرم فوق‌العاده قوی و توانمند، در جهت ارتقاء امنیت غذایی تلاش کرد، گفت: برای اینکه تولیدات لاین مرغ آرین وارد بازار رقابتی و صادراتی شود، علاوه بر اتخاذ یک سری استراتژی‌ها باید تغییرات ژنتیکی در لاین ایجاد شود.

ورناصری با بیان اینکه برای ورود به بازار داخلی باید شرایط انگیزشی جدیدی برای مرغداران ایجاد شود، گفت: به عنوان مثال می‌توان دان و جوجه مرغداری‌های را تأمین کرد و به این ترتیب آسایش مرغدار را از بابت تأمین این موارد تأمین کرد، تا مرغدار روی تولید و یا صادرات تمرکز کرد.

مدیرعامل شرکت نهاده‌های دامی جاهد با بیان اینکه نژاد آرین سبک وزن است و در 37 روزگی قابل عرضه به بازار است، گفت: هر چقدر وزن و سایز مرغ پایین‌تر (بین1.2 تا 1.5 کیلوگرم) باشد، از لحاظ کیفیت بهتر است و 4 میزان چربی آن کمتر و همچنین میزان مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها در آن پایین‌تر است.

وی با بیان اینکه نژاد آرین یک نژاد گوشتی است، افزود: این نژاد در کاهش قیمت تمام شده و همچنین تأمین امنیت غذایی بسیار مؤثر است.

ورناصری با بیان اینکه سالانه 2 میلیون تن گوشت مرغ در کشور تولید می‌شود، گفت: در حال حاضر بخش عمده‌ای از مرغ گوشتی کشور از نژاد راس انگلیس به عنوان یک نژاد غالب در کشور تأمین می‌شود و ما می‌خواهیم با برنامه‌ریزی برای نژاد مرغ آرین در کنار این نژاد امکان یک رقابت سالم را فراهم کنیم.

وی افزود: مصرف مرغ سنگین با توجه به قیمت تمام شده هزینه‌هایی اضافی را به بخش تولید وارد می‌کند.

مدیرعامل شرکت نهاده‌های دامی جاهد گفت: اقدامات اصلاح نژادی بسیار پیچیده است و برای این کار علاوه بر تغییرات تکمیل تجهیزات و تغییرات زیر ساختی باید یک سری اقدامات پس از افزایش عرضه در بازار و مطابق با سلایق مردم انجام شود.

ورناصری با اشاره به توانمندی بالای کشور در تأمین مرغ اجداد و مادر گفت: با برخوداری از مرغ لاین آرین در یک دوره 5 ماهه امکان تأمین 100 درصد نیاز اجداد و مرغ مادر در هر شرایطی وجود دارد.

وی در پاسخ به این سؤال که با توجه به اینکه یکی از مشکلات امروز مرغداران در سال‌های اخیر در بازارهای داخلی و خارجی قیمت تمام شده است، نژاد آرین تا چه اندازه در کاهش هزینه‌ها مؤثر است، گفت: این نژاد از آنجا که در داخل کشور تولید می‌شود، به لحاظ قیمت تمام شده فوق‌العاده رقابتی است.

مدیرعامل شرکت نهاده‌های دامی جاهد گفت: جوجه یک روزه حدود 20 - 15 درصد از قیمت تمام شده گوشت مرغ (بسته نوسانات قیمت جوجه یا گوشت مرغ) را تشکیل می‌دهد، بنابراین کاهش این رقم در پایین آمدن قیمت تمام شده بسیار مؤثر است.

ورناصری با اشاره به دوره پرورش37 روزه مرغ آرین اظهار داشت: وقتی دوره پرورش از 45 روز به 37 روز کاهش یابد، عملا به مدت یک هفته هزینه‌ تولید کاهش می‌یابد.

وی گفت: بنابراین ضریب تبدیل بهتر، خواب سرمایه کمتر و هزینه مصرف دارو و درمان کمتر می‌شود.

مدیرعامل شرکت نهاده‌های دامی جاهد بیان داشت: جوجه‌های یکروزه نژاد آرین در 37 روز نخست رشد خود، میزان عملکرد بهتری نسبت به نژاد‌های مشابه راس انگلستان و هوبارد فرانسه دارد، از طرف دیگر غالب بیماری‌ها در طیور از روز 36 روزگی ورود پیدا می‌کند.

ورناصری بیان داشت: اما از آنجا که مرغداران ایرانی برخلاف دیگر تولید‌کنندگان در کشور‌های مختلف بیش از 40 روز مرغ‌های پرورشی را در سالن نگه می‌دارند، نژاد آرین پس از 35 روز بیشتر از نژاد مشابه‌ نیاز به خوراک داشته و ضریب تبدیل کمتر از مشابه‌های انگلیسی و فرانسوی دارد.

وی تصریح کرد: قابلیت‌های ژنتیکی نژاد آرین تا سن 37 روزگی شامل بهبود ضریب تبدیل غذائی، کاهش تلفات، وزن‌گیری مناسب و کیفیت لاشه است و این موجب توصیه متخصصان به استفاده از جوجه گوشتی آرین به مرغداری‌های کشور است تا با استفاده از قابلیت‌های ژنتیکی و قیمت بسیار مناسب‌تر، نسبت به کاهش قیمت تمام شده گوشت مرغ و افزایش بهره‌وری در مرغداری‌ها اقدام شود.

ورناصری با اشاره به برنامه‌های صادراتی گفت: علاوه بر صادرات گوشت مرغ از نژاد آرین امکان فروش تخم‌مرغ نطفه‌دار، فروش جوجه یک روزه گوشتی، جوجه مادر گوشتی و جوجه اجداد گوشتی هم وجود دارد که چشم‌انداز خوبی برای صادرات و ارز‌آوری دارد.

وی در پاسخ به این سؤال که چرا کشوری مثل ترکیه که لاین مرغ ندارد، اما در بازارهای صادراتی موفق‌تر از ایران عمل کرده است، گفت: پرداخت مجوزهای صادراتی و سیستم‌های پرورش مدرن هزینه تمام شده در کشور ترکیه را کاهش و صادرات را قابل رقابت می‌کند.

مدیرعامل شرکت نهاده‌های دامی جاهد به یکی از مشکلات کشورمان در دوران تحریم اشاره کرد و گفت: کشورهای فروشنده کالا به ایران در دوران تحریم کالا را با قیمت بالاتری به ایران می‌فروختند و هزینه ریسک و معامله با ایران را هم دریافت می‌کردند که همین موضوع منجر به افزایش قیمت تمام شده می‌شد.

وی بیان داشت: در صورتی که فرهنگ مصرف مرغ در کشور ما به سمت مصرف مرغ‌های با وزن استاندارد از نظر کیفیت که حدود 1.2تا 1.5 کیلوگرم است تغییر داده شود، آرین قابلیت رقابت با جوجه های وارداتی را دارد و می‌توان از نژاد آرین 80 درصد گوشت مرغ مورد نیاز مصرفی کشور را تامین نمود.

ورناصری گفت: بر پایه تحقیقات گوناگون علمی و تجربه عملیاتی کشتار مرغ، سیاست وزارت جهاد کشاورزی مبتنی بر ورود مرغ‌های صنعتی در 37 سن روزگی به کشتارگاه است، ضمن اینکه از نظر منافع ملی بزرگترین مزیت مصرف مرغ با وزن استاندارد، کاهش مصرف دان مرغ است.