Share/Save/Bookmark
 
پنجشنبه ۱۶ دی ۱۳۸۹ ساعت ۰۸:۴۲
کد مطلب : 3668
 

دلخوش تاكيد كرد:
نانواني‌هاي نامرغوب بايد شش قفله شوند
سخنگوي كميسيون طرح تحول در مجلس گفت: در ارتباط با طرح تحول از حدود چهار سال پيش كار را شروع كرديم و با كارگروه دولت در هفت بخش اين طرح براساس سند چشم انداز و اصل 44 پيگيري شد. مثلا تاكنون توانستيم مشكل قانون گمركي را حل كنيم.
مرجع : خبرگزاری ايسنا
 
نانواني‌هاي نامرغوب بايد شش قفله شوند
به گزارش خبرنگار بازرگاني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دلخوش در همايش كيفيت نان كه صبح امروز در محل دائمي نمايشگاه بين‌المللي برگزار ‌شد با بيان مطلب فوق گفت:‌ شرايط امروز ما با شرايط چند سال گذشته كاملا متفاوت است چند سالي است براي ساماندهي كشور سند چشم انداز و كاهش وابستگي به نفت در اقتصاد كشور تا جايي كه در افق1404 استفاده از نفت را به صفر درصد برسانيم، اسناد بالادستي مانند اصل 44 و غيره مطرح شد. در دوره گذشته مجلس، مقام معظم رهبري فرمودند ايران توانمندي‌هاي بسيار خوبي دارند و مردم بايد جاي حاكميت و دولت در اقتصاد را بگيرند چرا كه سرمايه‌داران در اقتصاد كشور مي‌توانند تاثيرگذار و براي نظام اثرگذار باشند.

دلخوش با بيان اين‌كه در طرح تحول اقتصادي دو وظيفه سنگين به دوش وزارت بازرگاني است، اظهار كرد: اين وزارت توانسته تا الان به خوبي پيش بيايد. تمام حرف اين است كه اگر بناست عدالت اجتماعي و اقتصادي و بهينه‌سازي مصرف و غيره پياده شود راهي نداريم جز اين‌كه به دنبال اصلاح مصرف و قوانين كشور باشيم.

سخنگوي كميسيون طرح تحول در مجلس ادامه داد: از اول نيز گفتيم كه قانون هدفمند كردن يارانه‌ها نياز به زمان دارد و طرحي هدفمند است. هم دانش و هم فن بيان مي‌خواهد.

دلخوش با بيان اين كه بايد امروز همت كنيم، وزارت بازرگاني و مجلس به دنبال اين هستند كه حق تعاوني‌ها را بدهند گفت: در قانون‌نويسي از حضور بخش خصوصي در طي هشت و 9 سال گذشته استفاده كرديم. اگر قرار است 75 درصد اقتصاد كشور كه دست دولت است به مردم برسد بايد آن‌ها نيز در قانون‌نويسي نقش داشته باشند.

وي با اشاره به اين‌كه در ماده91 قانون اصل 44 به صورت شفاف بيان شده است كه بخش خصوصي و تعاوني‌ها در قانون‌نويسي‌ها حضور داشته باشند تصريح كرد:‌اين فرصت فراهم شده است كه مركز پژوهش‌هاي مجلس، اتاق بازرگاني،‌اتاق تعاون و ... مي‌توانند پيشنهاد و نظر خود را بيان كنند.

دلخوش با بيان اين كه در تمام 16 ماده قانون هدفمند كردن يارانه‌ها براي حركت فعالان راه بازگذاشته شده است، گفت:‌امروز يك سوم بودجه كشور را به يارانه‌ها اختصاص مي‌دهيم در شرايطي كه قالب يارانه‌ها به دست مردم نمي رسد وزارت بازرگاني به خوبي ورود پيدا كرده، بخش‌هاي ديگر همچون صنعت و كشاورزي نيز بايد فعال باشند.

سخنگوي كميسيون ويژه طرح تحول درمجلس با تاكيد بر اين‌كه چرا بايددر كشور ما 12 ميليون تن گندم را در شرايطي استفاده كنيم كه بيش از شش ميليون تن گندم نياز نيست، گفت:‌ ما شهرستاني هستيم گندم قاچاق مي‌شد. چند سال است كه داريم جان و پول مي‌دهيم كه مرزها را مسدود كنيم اما هنوز نتوانستيم به انسداد 30 درصد مرزها برسيم.

دلخوش با اشاره به اين‌كه افرادي نيز نان مي‌پختند كه تخصص نداشتند گفت: اغلب آن خوراك گاو و گوسفند مي‌شد. بحث پژوهش و كيفيت نان كار كمي نيست اين كه پولي كه در سال مي گذاريم به كنار، درباره اين اسرافي مي‌شود برخي مي‌گويند 35 اما من مي گويم 50 درصد آرد حيف و ميل مي‌شود.فعالان اين بخش بايد كمك كنند. الان كه اين روند ايجاد شده و مردم آمادگي پيدا كردند نوع تغذيه ما نسبت به گذشته تفاوت پيدا كند.

وي با بيان اين‌كه شايد ذائقه مردم با اين نان‌ها سازگار نيست، گفت: بنده22 كشور دنيا از فقير تا ثروتمند رفتم مگردر خارج چقدر نان مي خورند؟‌بايد روي اين قسمت كار كنيم.اكنون كه يارانه‌ها به مردم پرداخت مي‌شود بايد از اين موقعيت درست استفاده شود. در مملكت ما تشويق و تنبيه ضعيف است؛ تشويق وتنبيه درست شود، وضعيت درست مي‌شود.

وي تاكيد كرد : بايد آن ناني كه نامرغوب است بزنيد توي سر نانوا، درش را شش قفله كنيد.

دلخوش خطاب به غضنفري گفت كه بگذاريد هر كس هرچقدر كه نانوايي مي‌خواهد، بزند آن كه مي‌تواند بماند، بماند آن كه ورشكست مي‌شود، برود و ادامه داد: تلاش مديران كشور ما از ديگر كشورها بيشتر است به عنوان رييس فراكسيون تعاون مي‌بينم كه سه ميليون تن نان خشك و كپك زده به گاوها مي‌دهند كه در شير، سلامت و ... اثرگذار است اعتقاد ما اين است كه همه مردم همان طور كه در جنگ حضور داشتند نظرهاي تخصصي خود را بيان كنند.

مديرعامل اتحاديه تعاوني نانوايي در همايش ارتقاي كيفيت نان همگام با هدفمندسازي يارانه‌ها در واكنش به صحبت‌هاي دلخوش اظهار كرد: نگاهي كه شما در اين مدت به نانوا داشتيد باعث بوجود آمدن اين وضعيت شد. دست و بال ما را بستيد و نگذاشتيد پرواز كنيم اگر جلسه‌اي را نيز براي تبادل تجربه مي‌گذاشتيم، خلاف بود.

به گزارش خبرنگار بازرگاني ايسنا، قاسم زراعت‌كار با تاكيد بر مطلب فوق گفت: اين كه در روستا گفتيد نان را براي گاو و گوسفند مي‌پزند قبول داريم، چرا نان سنتي روستا را گرفتيد و دستگاه كه با ذائقه آن‌ها سازگار نبود داديد؟ چرا نانوان‌ها اين درخواست ها را دارند چون مي خواهند زنده بمانند و از حيثيتشان دفاع كنند.

وي با درخواست ادامه جلسات پس از هدفمند كردن يارانه‌ها گفت: جناب آقاي نماينده محترم گندم‌هاي داخلي مشكل دارند با توجه به اين كه وزير هم دستور چند درصدي واردات گندم داده‌ است، مصرف‌كننده را مديريت مي‌كنيم.از كسي كه نان مي‌گيرد مي‌گوييم چرا به جاي روزي 15 تا، پنج تا مي‌گيرد مي‌گويد كه كيفيت نان بالا رفته است.

زراعت‌كار با اشاره به اينكه 50 درصد آرد هدر مي رفته است تصريح كرد:‌ اكنون براساس آردي كه موجودي قبل است نان مي‌پزيم.

وي در پايان با اشاره به اين كه زمان انقلاب و جنگ بازوي دولت بوديم، يادآور شد: اكنون هم بازوي دولت هستيم بايد حق و حقوق آن‌هايي كه پير شده‌اند داده شود.