|
|
پنجشنبه ۱۶ دی ۱۳۸۹ ساعت ۰۸:۴۱
کد مطلب : 3667
وزير بازرگاني خبر داد: تمهيدات جديد دولت براي آجرپزها، مرغداريها و فروشگاههاي زنجيرهاي
|
وزير بازرگاني از تمهيدات جديد حمايتي براي آجرپزها، مرغداريها و فروشگاههاي زنجيرهاي در آينده نزديك خبر داد.
به گزارش خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس، مهدي غضنفري پيش از ظهر امروز در همايش ملي كيفيت آرد و نان با بيان اينكه دولت از دهه 60 وارد مقوله آرد و نان شد اظهار داشت: لجستيك، انبارداري و استاندارد از جمله مواردي است كه بايد در كيفيت نان رعايت شود.
وي افزود: گردش مالي حوزه گندم، آرد و نان 15 ميليارد دلار يعني بيش از نيمي از صادرات غير نفتي است و در اين چرخه 1.5 ميليون نفر كشاورز گندمكار، 25 هزار نفر در 350 كارخانه آرد با 20ميليون تن ظرفيت ، 200 هزار نفر در 60 هزار نانوايي، 10 هزار نفر در 10 هزار خودروي حمل بار و 5 هزار نفر در سيلوسازي با ظرفيت 10 ميليون تن فعاليت ميكنند و اگر 200 هزار نفر هم در ساير صنوف و صنعت مربوط به فرآوردههاي آردي فعاليت داشته باشند حداقل 2 ميليون نفر در اين حوزه مشغول به كار هستند و اين شاخص با احتساب هر خانواده 3.5 ميليون نفر 7 ميليون نفر ميشود لذا ميتوان گفت حداقل 10 درصد از جمعيت كشور در اين صنف و صنعت جمع هستند.
غضنفري گفت: 7 درصد از ضايعات نان مربوط به توليد گندم، 16 درصد مربوط به انبارداري و 10 تا 30 درصد مربوط به حلقه مصرف است اگر به طور ميانگين هر حلقه را 10 درصد فرض كنيم بيش از 1500 ميليون تومان ضايعات در گردش مالي حوزه آرد و نان وجود دارد كه با اين رقم ميتوان 200 سيلوي 100 هزار تني يا 150 باب كارخانه نان صنعتي ايجاد كرد.
وزير بازرگاني گفت: هيچ كدام از ذينفعان حوزه آرد و نان نگران نباشند، مسابقه رقابت جدي است عدهاي برنده ميشوند و عدهاي جا ميمانند لذا بايد فرصت داده شود افرادي كه 30 سال است در اين صنعت فعاليت ميكنند توانمند شوند.
وي افزود: در بسته حمايت گندم، آرد و نان ارتقاء زيرساختهاي مربوط به افزايش بهرهوري در بخش گندم و آرد و نان در نظر گرفته شده است و قرار است رقابت با عدالت صورت بگيرد.
غضنفري گفت: وزارت بازرگاني قول داده است تا نقشه راه كيفيت نان را تهيه كند لذا از آقاي عليخاني ميخواهم تا روز جمعه پيشنويس آن را تهيه كرده و براي نظرخواهي به تشكلها و انجمنهاي صنفي بفرستد.
وزير بازرگاني با بيان اينكه بايد نگاه سيستمي داشته باشيم و تمام بازيگران ديده شوند گفت: در رقابت بايد موارد تشويقي را رعايت كنيم و به سمت موارد تهديدآميز نرويم چرا كه بازنده رقابت نان بازارش را از دست ميدهد لذا لازم نيست با او برخوردي داشته باشيم.
وي با اشاره به نانهاي سفارشي و تنوع انواع نان با توجه به افزودنيهاي مجاز و افزايش وزن نان اظهار داشت: وزارت بازرگاني آماده است تا با همكاري اتحاديهها و استانداريها اندازههاي ديگر و وزنهاي ديگر انواع نان با ساير افزودنيها نيز به توافق رسيده و مجوز توليد دريافت كنند.
غصنفري گفت: از اتحاديه قنادان خواستيم تا صنوف آزادپز و يارانهپز با هم ادغام شوند و اين دو اصطلاح به تاريخ بپيوندد.
وي با اشاره به برنامههاي وزارت بازرگاني در هفتههاي آينده گفت: در هفتههاي آينده بحث جوجهريزي و توليد و پرورش مرغ را در برنامه خود داريم تا در شب عيد هيچگونه افزايش قيمتي در خصوص مرغ نداشته باشيم. همچنين در خصوص مصالحه ساختماني نيز تمهيداتي براي صنف آجرپز در نظر گرفته شده تا مشكلات آنها نيز حل شود و در هفتههاي بعد در خصوص صنوف توليدي ، صنوف توزيعي و فروشگاههاي زنجيرهاي نيز برنامههاي ويژهاي داريم.
وزير بازرگاني با اشاره به كشتيهاي توقيف شده ايران اظهار داشت: تعدادي كشتي به صورت وام و قسط توسط شركت كشتيراني خريداري شده بود كه به دليل بحث تحريم در پرداخت وامها مشكل به وجود آمد و دادگاه دي سنگاپور اين موضوع را دنبال كرد اما با پيگيري شركت كشتيراني جمهوري اسلامي ايران و وزارت خارجه موارد مالي رفع شد و كار دادگاه متوقف شد به طوري كه لحظاتي پيش از وزارت امور خارجه اطلاع دادند كه 3 كشتي ايران در سنگاپور آزاد شده است.