Share/Save/Bookmark
 
چهارشنبه ۱۵ ارديبهشت ۱۳۸۹ ساعت ۰۹:۱۵
کد مطلب : 854
 

نماينده اردستان:
بايد پروانه افرادي که دام ندارند، باطل شود
نماينده مردم اردستان در مجلس شوراي اسلامي گفت: بايد پروانه افرادي که دام ندارند، باطل شود و به افرادي که دام دارند، اما پروانه ندارند پروانه دامداري داد.
مرجع : خبرگزاری فارس
 
بايد پروانه افرادي که دام ندارند، باطل شود
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، حجت الاسلام و المسلمين سيد مصطفي طباطبائي نژاد در نخستين جلسه کارگروه آب، خاک و کشاورزي شهرستان اردستان در سال جديد به شيوع بيماري تب برفکي درميان دام هاي اين شهرستان اشاره کرد و اظهار داشت: بيماري تب برفکي بسيار خطرناک است که در شهرستان تا کنون بيش از 2هزار راس دام درگير اين بيماري شده‌اند.

وي افزود: بايد براي پيشگيري از بيماري 200 هزار رأس بز و گوسفند و 6 هزار گاو و گوساله شهرستان تدابيري انديشيد.

نماينده مردم اردستان در مجلس از بيماري به وجود آمده تب برفکي اظهار تاسف و نگراني کرد و بيان داشت: جاي تاسف است که دام زنده وارد کشور شده و اين بيماري را انتقال داده است.

طباطبائي نژاد در ادامه از خسارت وارد شده به کشاورزان در روزهاي اخبر به خاطر سيل و طوفان و تگرگ اظهار تاسف کرد و بيان داشت: بايد پي گيري شود تا خسارت وارد شده به کشاورزان به نحوي جبران شود.

وي با بيان اين‌که از مواردي که در سال گذشته پي گيري کرديم و نتيجه داد خريد تضميني جو بود، تصريح کرد: اين امر در سال گذشته براي شهرستان مشکلاتي را به وجود آورد که با اقدامات صورت گرفته رفع شد و در سال جديد نيز خريد جو با قيمت تضميني باعث خوشحالي است.

نماينده مردم اردستان در مجلس يکي از مشکلات شهرستان را نصب کنتورهاي هوشمند بر روي چاه هاي کشاورزي اعلام کرد و افزود: چاهي در شهرستان است که شايد دو نفر مالک آن باشند و چاهي هم است که بيش از 100 نفر مالک دارد ونمي شود هر دو به يک اندازه از آب استفاده کنند.

طباطبائي نژاد گفت: با پي گيري به عمل آمده و صحبتي که در کميسيون کشاورزي مجلس شده است، مقرر شد براي اين موارد کنتورهاي حجمي نصب شود که با آن مشکل رفع خواهد شد.

وي در ادامه از عدم پيشرفت مجتمع هاي شترمرغ، گلخانه‌اي و مجتمع مرغداري شهرستان شکايت کرد و افزود: بايد ديد مشکل اين مجتمع ها کجاست و کار هر چه سريعتر شروع شود.

نماينده مردم اردستان در مجلس با اشاره به مشکلات دامداران و چراي دام در شهرستان اظهار داشت: افرادي در شهرستان هستند که پروانه دام دارند، اما دام ندارند و پروانه خود را به دامداراني که پروانه ندارند، مي فروشند.

وي خواستار دادن پروانه به افرادي که دام دارند شد و تصريح کرد: ما بايد از نسل دامداران کنوني حمايت کنيم.

در ادامه اين جلسه فرماندار اردستان گفت: در خشکسالي هواشناسي ابر وجود دارد، اما بارش نيست و بارورشدن ابرها در استان
بيش از 1100 دام بر اثر بيماري تب برفکي در شهرستان تلف شده اند و دو برابر اين عدد هم درگير اين بيماري شده اند
در سه نوبت صورت گرفته که هزينه سنگيني هم دارد.

محمد حسين قاسم زاده با بيان اين‌که عدم بارش برف و باران به صورت مدام باعث به وجود آمدن خشک سالي هيدرولوژي مي شود، افزود: در زمينه ميزان برداشت از آب چاه هاي کشاورزي فرهنگ سازي شده است، اما هنوز جاي کار دارد.

وي به اثرات مشهود خشک سالي اقتصادي و اجتماعي اشاره کرد و اظهار داشت: اين کاهش محصول و افزايش قيمت برمي گردد به خشک سالي کشاورزي که رطوبت خاک کم مي شود و وضعيت زمين تغيير مي کند که تمام اين موراد به کاهش باران بازمي گردد.

فرماندار اردستان وضعيت آب را در شهرستان مناسب ندانست و تصريح کرد: علت کاهش آب عدم بارش برف و پراکندگي بارش باران است.

قاسم زاده با بيان اين‌که در زمينه اجري طرح هاي آبخيزداري موفق بوده‌ايم، اما هنوز جاي کار دارد ،خاطرنشان کرد: در زمينه ترويج بيمه در شهرستان بايد فرهنگ سازي بيشتري صورت گيرد.

در ادامه اين جلسه رييس اداره دامپزشکي شهرستان اردستان گفت:بيش از 1100 دام بر اثر بيماري تب برفکي در شهرستان تلف شده اند و دو برابر اين عدد هم درگير اين بيماري شده اند.

محمد مهدي حسن‌پور با اشاره به اين‌که بيماري ويروسي تب برفکي در حال حاضر کل کشور را درگير کرده است، اظهارداشت: در استان اصفهان شهرستان هاي نائين، اردستان و نطنز زودتر از ديگر نقاط استان درگير اين بيماري شدند و علت آن هم قرار گرفتن اين شهرستان ها بر سر جاده ترانزيت است.

وي با بيان اين‌که ابتدا تصور مي شد اين بيماري همان تب برفکي سابق است، افزود: اما پس از بررسي هاي صورت گرفته مشخص شد اين ويروس فرق دارد و واکسن هاي موجود قابليت مقابله با اين ويروس را ندارند.

رييس اداره دامپزشکي اردستان تعداد دام تلف شده در شهرستان اردستان را بر اثر اين ويروس 1073 عدد اعلام کرد و گفت: در مرحله اول گوسفندان درگير اين بيماري شدند و در مرحله بعد گاو و گوساله که بيش از دوبرابر دام فوت شده در شهرستان اردستان درگير اين بيماري هستند.

حسن پور با بيان اين‌که بيماري تب برفکي سابق 95درصد واگيري و 2 تا 3 درصد تلفات داشت، اما اين ويروس جديد تلفات آن 40 تا 50 درصد است، تصريح کرد: اين ويروس تاکنون به استان 10 ميليارد تومان خسارت وارد کرده است.

وي به اقدامات صورت گرفته در شهرستان در راستاي مقابله با اين بيماري اشاره کرد و خاطرنشان کرد: ما هم اکنون بحث ضدعفوني کردن را داريم که هم اکنون با کمبود ماده ضدعفوني کننده مواجه هستيم.

رييس اداره دامپزشکي اردستان با بيان اين‌که اگر به اين شکل پيش برويم و منتظر استان باشيم کل دام شهرستان نابود خواهد شد، بيان داشت: استان به ما 5گالن 4ليتري دادن که ما حداقل به 10 برابر اين تعداد احتياج داريم.