Share/Save/Bookmark
 
چهارشنبه ۱۹ مهر ۱۳۹۶ ساعت ۲۱:۳۳
کد مطلب : 11496
 

هورمون قابل مصرف در صنعت مرغداری وجود ندارد
مدیر کل دامپزشکی استان اردبیل گفت: در صنعت مرغداری و پرورش طیور در استان هیچ موردی از وجود هورمون قابل مصرف گزارش نشده است.
مرجع : خبرگزاری ايسنا
 
هورمون قابل مصرف در صنعت مرغداری وجود ندارد
صادق صالحی در گفت وگو با ایسنا، اظهار کرد: اصلاح ژنتیکی جوجه ها و ضریب تبدیل آنها از نظر مواد غذایی همواره از سوی دامپزشکی استان رصد می شود و در حال حاضر طیور تولید شده در مرغداری های استان اردبیل به بازار روسیه صادر می شود.

وی با یادآوری اینکه بازار روسیه از نظر اعمال موارد بهداشتی در سطح بسیار بالایی قرار دارد، خاطرنشان کرد: کشتارگاه آرتا جوجه سبلان به عنوان بزرگترین کشتارگاه طیور کشور در اردبیل افتتاح شده و زمینه صادرات مرغ و فرآورده های آن را به کشورهای مختلف به ویژه روسیه فراهم کرده است.

مدیر کل دامپزشکی استان اردبیل با اشاره به اینکه هفته گذشته اولین محموله کشتارگاهی از مجتمع آرتا جوجه سبلان راهی کشور عراق شد، تصریح کرد: آرتا جوجه سبلان با خطوط تولید مجهز و اتوماتیک بدون دخالت دست در خدمت تولید و تامین طیور مورد نیاز استان است که در کنار آن ذبح اسلامی در این مجتمع به صورت کامل رعایت می شود.

صالحی با یادآوری اینکه در این مجتمع گوشت به صورت آماده طبخ ارائه می شود، اضافه کرد: جانمایی فازهای بعدی این مجتمع مشخص شده و با ورود دستگاه‌ها از کشورهای هلند و فرانسه به زودی این فازها که در منطقه و کشور بی نظیر است افتتاح شده و محصولات متعدد پروتئینی تولید و صادر خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه ارتقای کیفیت به منظور صادرات محصولات پروتئینی در استان مهمترین مولفه فعالیت در حوزه طیور است گفت: کیفیت بسته بندی در مجتمع آرتا جوجه سبلان سبب ایجاد یک رقابت در بازار شده که این برای حوزه صادرات ما بسیار مطلوب است.

صالحی از حضور ناظران بهداشتی در تمام کشتارگاه های طیور خبر داد و خاطرنشان کرد: در تمام کشتارگاه های صنعتی و سنتی استان این ناظران حضور دارند و علاوه بر نظارت بر بهداشت کشتارگاه ها ذبح شرعی در این کشتارگاه ها را نیز دنبال می کنند.

مدیر کل دامپزشکی استان اردبیل در بخش دیگری از سخنان خود از فعالیت شبانه روزی تکنسین ها و بازرسین دامپزشکی استان اردبیل خبر داد و افزود: همکاران و تکنسین های ما به صورت 24 ساعته سردخانه ها، مرغ فروشی ها، کشتارگاه ها و ... را رصد کرده و با حساسیت کامل سلامت غذایی مردم را زیر نظر دارند.

صالحی خاطرنشان کرد: به دلیل گستره فعالیت دامپزشکی ما از بخش خصوصی نیز درخواست داریم تا در این حوزه دامپزشکی را یاری کنند و به عنوان شهروندان مسئول ما را در ارائه مواد غذایی سالم به جامعه یاری دهند.

وی فعالیت در حوزه دامپزشکی و تامین سلامت عمومی و غذایی مردم را با پیچیدگی های منحصر به فرد اعلام کرد و اظهار داشت: بازدید از وضع عمومی قصابی های موجود در سطح شهر با نیروها و کارشناسان زبده همه روزه انجام می شود اما این به تنهایی کافی نیست و در این میان نقش فضای مجازی بسیار پررنگ است و نیاز است تا شهروندان نیز با رصد موارد تخلف در کنار ما باشند.

مدیرکل دامپزشکی استان اردبیل تعداد کشتارگاه های سنتی دام در استان اردبیل را 11 مورد و کشتارگاه های صنعتی را 3 مورد اعلام کرد و گفت: کشتارگاه های صنعتی دام در شهرستان های اردبیل، خلخال و پارس آباد فعال هستند که با همکاری بخش خصوصی در شهرستان مشگین شهر نیز در حال تکمیل یک باب کشتارگاه صنعتی هستیم.

صالحی همچنین گفت: در حوزه کشتار طیور نیز 5 کشتارگاه در استان اردبیل وجود دارد که در زمینه تامین نیاز پروتئینی اردبیل با آخرین متدهای بهداشتی فعال هستند.