جداسازی باکتری سالمونلا از زرده تخم مرغ

پایگاه خبری و اطلاع رسانی صنعت مرغداری و دامپروری , 3 اسفند 1388 ساعت 9:08

در کشور دانشجوی جوان عضو باشگاه پژوهشگران جوان آذربایجان غربی موفق به جداسازی باکتری سالمونلا از زرده تخم مرغ های محلی شد.


دانشجوی جوان عضو باشگاه پژوهشگران جوان آذربایجان غربی موفق به جداسازی باکتری سالمونلا از زرده تخم مرغ های محلی شد.
مجیدامیر زارع دکترای حرفه ای دامپزشکی و دانشجوی دکترای تخصصی رشته بهداشت و کنترل مواد غذایی دانشگاه علوم تحقیقات تهران در این خصوص به باشگاه خبرنگاران گفت: این جداسازی با 2 روش معتبر علمی با عنوان هاریگان و روش تجزیه و تحلیل باکتری غذا و دارو انجام شده است.
وی افزود:سالمونلا باکتریی است که در زرده تخم مرغ های محلی غیر استاندارد به وفور یافت می شود و استفاده از این تخم مرغها باعث بروز گاسترو انتریت که نوعی بیماری دستگاه گوارشی است و باعث ایجاد دل پیچه حالت تهوع و اسهال و استفراغ در افراد می شود.
وی تصریح کرد:گاسترو انتریت از مواد غذایی دیگر نیز به وجود می آید اما باکتری این بیماری در تخم مرغهای محلی و غیر استاندارد بارزتر بوده و این در حالی است که تخم مرغهای استاندارد را با اشعه و گاز سرد پاستریازیسیون سرد می کنند این باکتری در این تخم مرغها از بین می رود و این تخم مرغها از نظر استاندارد بودن و تاریخ تولید و انقضا داشتن کاملا سامل هستند.
(لازم بذکر است پاستوریزاسیون تخم مرغ می تواند منجر به حذف این باکتری بیماری زا شود.)
یادآور می شود،جداسازی سالمونلا قبلا سفیده و به شکل ترکیبی و بدون تفکیک محلی و یا غیر محلی بودنشان صورت می گرفت و این جداسازی به صورت کاملا تفکیکی و تنها بر روی زرده تخم مرغهای محلی غیر استاندارد انجام نگرفته بود.
این محقق جوان تحقیقات پژوهشی و آماری خود را در این زمینه در مدت 5 ماه و با اعتباری بالغ بر 4 میلیون ریال انجام داده و حاصل آن را به صورت کتابچه ای در اختیار باشگاه پژوهشگران آذربایجان غربی قرار داده است.


کد مطلب: 109

آدرس مطلب: http://infopoultry.net/vdcd2n0f6yt0z.a2y.html

موسسه اطلاعات مرغداری
  http://infopoultry.net