نسخه قابل چاپ

نسخه وب

داخلی » خبر » اخبار و تازه ها

معاون بهبود تولیدات دامی استان کرمانشاه:

استان کرمانشاه ۹۰۰۰ تن تخم‌مرغ کمتر از نیاز استان تولید می‌کند

۲۸ مهر ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۴۶

مرجع : تسنیم

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه با اشاره به اینکه استان کرمانشاه ۹۰۰۰ تن تخم‌مرغ کمتر از نیاز استان تولید می‌کند گفت: جهت رفع این کمبود واحدهایی در استان ایجاد می‌شود.

بهرام خانی در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه با اشاره به اینکه سالانه 11 هزار تن تخم‌مرغ در استان تولید می‌شود اظهار داشت: برخی از واحدها در استان از گذشته غیرفعال شده‌اند و تعاونی نیز دارای مشکلات مدیریتی است و برخی نیز به هر دلیلی شرایط ادامه فعالیت ندارند و باید تغییر فعالیت دهند یا شرایط طوری شود که از چرخه تولید خارج شوند.

وی از توسعه واحدهای تخم‌گذار موجود در استان خبرداد و گفت: در صورت نیاز واحدهای جدیدی برای تأمین نیاز استان که بین 18 تا 20 هزار تن در سال است ایجاد می‌شود که نیاز به وارد کردن تخم‌مرغ از استان‌هایی همچون تهران، قزوین و قم نباشد.

خانی با اشاره به اینکه در استان کرمانشاه 910 مرغداری گوشتی با ظرفیت 10 میلیون و 500 هزار قطعه در هر دوره پرورشی وجود دارد عنوان کرد: در استان کرمانشاه 24 واحد مرغ ‌تخم‌گذار با ظرفیت یک میلیون و 100 هزار قطعه و 9 واحد مزرعه مرغ مادر گوشتی با ظرفیت 426 هزار قطعه فعالیت می‌کنند.

وی از فعالیت چهار مؤسسه جوجه‌کشی در استان خبرداد که سالیانه ظرفیت حدود 40 میلیون قطعه تولید جوجه یک روزه را دارند و گفت: میزان تولید گوشت مرغ حاصل از این واحدها در سال حدود 63 هزار و 500 تن است و ظرفیت تولید تخم‌مرغ 11 هزار تن است.

خانی با اشاره به اینکه در بخش تولید گوشت مرغ بیش از نیاز در استان تولید می‌شود بیان کرد: مازاد این تولید به استان‌هایی همچون خوزستان، کردستان، همدان، ایلام و در برخی از فصول گرم به لرستان صادر می‌شود.

وی با بیان اینکه هشت واحد کشتارگاه صنعتی در استان کرمانشاه فعال است عنوان کرد: این کشتارگاه‌ها مرغ گوشتی تولید شده را در کشتارگاه‌ها به صورت عمده کشتار و به صورت کشتار روز و با عنوان کشتارگاه خود وارد بازار داخل و خارج از استان می‌کنند.

خانی با اشاره به اینکه برای صادرات گوشت مرغ به خارج از کشور باید خط کشتار صفر دو وجود داشته باشد که کد IR به آن می‌خورد گفت: این محموله‌ها بسته‌بندی می‌شوند و با درج کد IR و حلال به کشورهای دیگر صادر می‌شوند.

وی با بیان اینکه یک کشتارگاه در استان کرمانشاه با دریافت تسهیلاتی تجهیزات لازم در این راستا را به طور کامل نصب کرده است افزود: این واحد در حال رفع ایرادات جزئی برای دریافت کد IR است که برای جمع‌آوری مرغ و صادرات به خارج از کشور کار خود را آغاز کند و در آینده نزدیک این اتفاق رخ می‌دهد.