نسخه قابل چاپ

نسخه وب

داخلی » خبر » اخبار و تازه ها

در نشست خبری عنوان شد؛

تبلیغات محصولات پروبیوتیک نیازمند مجوز سازمان غذا و دارو است

۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۷ ساعت ۱۴:۱۲

مرجع : خبرگزاری مهر

رئیس چهارمین همایش بین المللی پروبیوتیک و غذاهای فراسودمند، گفت: اثبات برخی ادعاهای خاص در محصولات پروبیوتیک نیازمند مجوز سازمان غذا و دارو است.

دکتر مریم تاج آبادی ابراهیمی روز شنبه در نشست خبری همایش بین المللی پروبیوتیک که قرار است در روزهای ۱۵ تا ۱۷ اردیبهشت ۹۷ در مرکز همایش های سازمان تحقیقات کشاورزی برگزار شود، افزود: ۱۳ کشور تولید کننده محصولات پروبیوتیک در دنیا در این همایش حضور خواهند داشت و شعار این دوره، پروبیوتیک و سلامت جامعه است.

وی با عنوان این مطلب که میکروب های مفیدی در بدن انسان وجود دارد که می بایست شناسایی شوند، گفت: زندگی صنعتی باعث شده تا کمتر این میکروب های مفید را داشته باشیم.

ابراهیمی از استرس، دخانیات، غذاهای آماده و...، به عنوان عوامل از دست رفتن میکروب های مفید در بدن نام برد و افزود: پروبیوتیک ها به سلامتی فرد خیلی کمک می کنند و سد دفاعی برای جایگزین نشدن میکروب های بیماری زا هستند.

وی با اشاره به معضل مقاومت میکروبی که مشکل امروز دنیا و کشورمان است، ادامه داد: ما باید به دنبال ماده جایگزین آنتی بیوتیک ها در دام ها باشیم که پروبیوتیک ها، بهترین ماده جایگزین هستند.

ابراهیمی، هدف از برگزاری این همایش در ایران را، ایجاد ارتباطات بین المللی برای صادرات محصولات پروبیوتیک عنوان کرد و گفت: از سال ۱۹۹۷، مصرف آنتی بیوتیک که محرک رشد در دام هاست، ممنوع شده و پروبیوتیک جایگزین آن شده است.

وی در ارتباط با آن دسته از محصولات غذایی که ادعای پروبیوتیک دارند، افزود: برای اثبات این قبیل محصولات، راهنمای جهانی و استاندارد وجود دارد و در ایران هم، استانداردهای ۱۳ گانه در سازمان ملی استاندارد تدوین و ابلاغ شده است.

ابراهیمی ادامه داد: آزمایشگاه های میکروبیولوژی کشور با انجام آزمایش بر روی این قبیل محصولات پروبیوتیک، نتایج خود را به سازمان ملی استاندارد و سازمان غذا و دارو می دهند، آنها وظیفه نظارت بر ادعای تولید کنندگان این قبیل محصولات را دارند.

وی افزود: برخی ادعاها عمومی است که عنوان می شود این محصولات باعث بهبود دستگاه گوارش می شود که اثبات شده است، اما برخی ادعاهای خاص مثل این موضوع که منجر به کاهش ابتلا به سرطان یا باعث افزایش یا کاهش وزن می شود، می بایست با انجام کارآزمایی های بالینی به اثبات برسد و سازمان غذا و دارو، مجوز این نوع تبلیغات را بدهد.