تخم مرغ
تغذیه
بهداشت و بیماری
مدیریت پرورش
مرغ گوشتی
مرغ تخم گذار
مرغ مادر
دام













نسخه قابل چاپ

نسخه وب

داخلی » مقاله » بهداشت و بیماری

ارزيابي توان ضد ميكروبي باكتري هاي اسيد لاكتيك جدا شده از دستگاه گوارش مرغ

۱۶ مرداد ۱۳۹۲ ساعت ۸:۳۰

مهندس محمد امير كريمي ترشيزي ، دكتر شعبان رحيمي ، دكتر ناهيد مژگاني ، دكتر سعيد اسماعيل خانيان

هدف: بررسي توان باکتري هاي اسيد لاکتيک جدا شده از مرغ در مهار رشد باکتري هاي پاتوژن اشريشياکلي و سالمونلا.
روش: در اين پژوهش از قسمتهاي مختلف دستگاه گوارش مرغهاي سلام به وسيله لوپ استريل نمونه برداري صورت گرفت و به محيط کشت MRS borth منتقل شد.پس از 24 ساعت گرمخانه گذاري در دماي 37 درجه سانتيگراد بر روي محيط هاي Rogosa agar و MRS agar کشت خطي انجام شد و به صورت بيهوازي و هوازي به مدت 24 تا 48 ساعت در دماي 37 درجه سانتيگراد گرمخانه گذاري شدند. پرگنه هاي ظاهر شده از نظر شکل، رنگ و اندازه بررسي گرديد. باکتري هاي گرم مثبت، کاتالاز منفي و بدون اسپور کروي و ميله اي که فاقد قدرت ايجاد هموليزبتا بودند. انتخاب و توان آنها درمهار رشد باکتري هاي اشريشياکلي(E.coli078:k80،E.coli01:k2،E.coli02:k1) و سالمونلا(Salmonella pullorum، S.enteritidis، S.typhimurium) با استفاده از روش کشت نقطه اي بر روي آگار بررسي شد.
نتايج: از مجموع 659 باکتري جدا شده 139 ايزوله داراي توان مهار رشد پاتوژن و تعداد 520 ايزوله فاقد توانايي مهار رشد پاتوژن هاي مورد بررسي بودند. باکتري هاي اسيد لاکتيک جدا شده در اين پژوهش در مهار رشد سروتيپ هاي سالمونلا نسبت به سروتيپ هاي اشريشياکلي توان بيشتري داشتند.
نتيجه گيري: با توجه به منشا جداسازي باکتري هاي اسيد لاکتيک در اين پژوهش و توان بالقوه مهار رشد پاتوژن هاي مورد بررسي، با در نظر گرفتن ساير معيارهاي ضروري مي توان ازاين ايزوله ها به عنوان افزودني خوارکي با هدف کاهش آلودگي به پاتوژن ها در پرورش طيور سود جست.

کليدواژگان: باكتريهاي اسيد لاكتيك ، مهار رشد پاتوژن ، سالمونلا ، اشريشياكلي ، مرغ