نسخه قابل چاپ

نسخه وب

داخلی » خبر » اخبار و تازه ها

مدیر کشتارگاه صنعتی دام گلپایگان:

کشتارگاه های سنتی تا شعاع ۱۰۰ کیلومتری گلپایگان جمع آوری شود

۲۲ اسفند ۱۳۹۶ ساعت ۹:۰۴

مرجع : خبرگزاری کار

گلپایگان - مدیر کشتارگاه صنعتی دام گلپایگان گفت: کشتارگاه های سنتی تا شعاع ۱۰۰ کیلومتری گلپایگان جمع آوری شود.

مصطفی ابراهیمی شامگاه شنبه، در حاشیه بازدید معاون وزیر جهاد کشاورزی از کشتارگاه صنعتی گلپایگان، با بیان اینکه پروژه ساخت کشتارگاه صنعتی دام شهرستان گلپایگان از سال ۸۶ آغاز شد، اظهار داشت: برخی مقدمات از جمله زیرساخت های مورد نیاز مانند تأمین برق، آب و ... قبل از اجرای عملیات عمرانی این کشتارگاه انجام شد و با توجه به مشکلات مالی در راستای تکمیل این پروژه، بهره برداری از آن چند سال به طول کشید.

وی افزود: ما در راستای انجام این پروژه به دنبال اهداف مهمی بودیم و با توجه به اینکه کشتارگاه های صنعتی یک مجموعه چند بُعدی است، متفاوت از واحدهای سنتی عمل می کند لذا حرکتی که هم اکنون این مجموعه در حال انجام آن است از ابتدای پایه گذاری تأثیر بزرگی در سطح جامعه خواهد داشت که مهمترین بحث آن مسئله بهداشت و از اولویت های آن است زیرا مهمترین امر برای ما تولید مواد غذایی سالم و بهداشتی است و این امر باید از ابتدا مدنظر قرار گیرد.

مدیر کشتارگاه صنعتی دام گلپایگان با بیان اینکه تأمین گوشت سالم و بهداشتی نیازمند کشتارگاه سالم و مدیریت صحیح است، تصریح کرد: یکی از امور و پیش شرط های تولید گوشت سالم، نظارت کافی بر عملکرد از سوی سازمان های ذیربط مانند دامپزشکی است که اگر خللی در این امر به وجود آید قطعاً تولید اولیه سالم نخواهد بود لذا با وقوع این اقدامات می توانیم اطمینان به سالم بودن محصول تولیدی را برای عرضه به همراه داشته باشیم.

وی با اشاره به مسایل زیست محیطی در فرایند فعالیت تولید در کشتارگاه های سنتی و صنعتی اظهار داشت: یکی از مواردی که باید در راستای مسایل زیست محیطی مدنظر قرار گیرد توجه به این امر است که از ورود مواد آلوده کننده به محیط کشتارگاهی که سلامت تولید را برای مصرف کنندگان به خطر خواهد انداخت، مدنظر قرار گیرد.

ابراهیمی بحث فاضلاب در کشتارگاه های سنتی و صنعتی را از جمله موارد مورد اشاره در این راستا بیان داشت و گفت: هدف از ساخت و بهره برداری از کشتارگاه صنعتی به عنوان پایلوت غرب استان، این است که کل کشتارگاه های سنتی تا شعاع یکصد کیلومتری جمع آوری شود.

وی افزود: با گسترش مناطق شهری و وجود آلاینده های زیست محیطی یکی از اهداف بهره برداری از کشتارگاه های صنعتی، جمع آوری مراکز و کانون های آلوده کننده است لذا با سوق به این جهت می توانیم در راستای زدودن از آلوده کننده های زیست محیطی یک گام مثبت برداشته و نسبت به جمع آوری کشتارگاه های سنتی که یکی از پایه های ترویج آلوده زیست محیطی است اقدام کنیم.

مدیر کشتارگاه صنعتی دام گلپایگان با تأکید بر اینکه فعالیت کشتارگاه های صنعتی می تواند واسطه های دامداری را کنار بزند، بیان کرد: با توجه به اینکه ما در دوره ای به لحاظ نبود زیرساخت و امکانات لازم قادر به عرضه کمترین مقدار مواد پروتئینی از جمله گوشت به خارج از شهرستان نبودیم لیکن با اقدامات صورت گرفته امروز ۴ الی ۵ خودرو با امکانات و تجهیزات لازم با مجوز به شهرهای دیگر کشور، گوشت حمل می کنیم و این امر می تواند کمک بزرگی به بحث دامداری در شهرستان و حمایت از دامداران کند تا بتوانیم شهرستان گلپایگان را بار دیگر به هلند ایران تبدیل کنیم.

وی با اشاره به برخی از شرایط فراهم شده که منجر به تعطیلی یا کاسته شدن از تولید برخی دامداری ها در شهرستان گلپایگان شده است، افزود: با توجه به گران شدن برخی از نهاده های دامی لذا دامداران ما قادر به رقابت با تولید کنندگان بزرگ نخواهند بود بنابراین باید تدابیری اندیشیده شود که دامداران مشکلی از لحاظ تولید نداشته و تشویق به دامداری شوند.

ابراهیمی در پایان افزود: این کشتارگاه در حال حاضر با زیرساخت های موجود قادر به کشتار ۵۰۰ رأس دام سبک و ۵۰ رأس دام سنگین در هر شیفت خواهد بود که در صورت نیاز افزایش تولید نیز خواهد داشت لذا بدیهی است با توجه به هزینه های گزاف آن و عدم بازدهی درآمد که ۲۰ درصد هزینه ها را تأمین می کند لازم است برابر وعده های مسئولین نسبت به تعطیلی کشتارگاه های غیربهداشتی در منطقه غرب استان اقدام شود.