داخلی » خبر » اخبار و تازه ها
رئيس سازمان جهاني بهداشت دام
راه حل مبارزه با گسترش بيماري تقويت سازمان هاي دامپزشكي است
۲۶ بهمن ۱۳۸۸ ساعت ۱۱:۱۹
مرجع : خبرنامه بین المللی دامپزشکان ایران زمین
برنارد والا، رئيس سازمان جهاني بهداشت دام كه در پاريس مستقر است در جمع خبرنگاران با بيان اينكه 177 كشور عضو اين سازمان هستند، تاكيد كرد: اين سازمان در زمان تشكيل بيست و هشت عضو داشته ولي اكنون داراي 177 عضو بوده كه ايران از بنيانگذاران اين سازمان است.
وي افزود: اين سازمان به كشورها كمك مي كند تا با كنترل بيماري هاي دام ظرفيت هاي پرورش دام را افزايش داده و ريسك توليد محصولات دامي را كاهش دهد . والا گفت : راه حل مبارزه با گسترش بيماري تقويت سازمان هاي دامپزشكي است كه همانند ارتشي در مبارزه با بيماري هاي دامي به موقع وارد عمل مي شوند.
رئيس سازمان جهاني بهداشت دام تصريح كرد: ايران در سطح استاندارد اين سازمان قرار دارد و از نظر جايگاه استراتژيك چون بين دو منطقه مهم اروپا و اسيا و خاورميانه قرار دارد براي حمايت از سلامت انسان و دام در مناطق مختلف ايران نقش مهمي ايفا ميكند و كنترل اين بيماريها در ايران كمك به كنترل بيماري در جمعيت دامي و انساني در مناطق ياد شده مي كند.
والا با اشاره به اينكه تدوين استانداردها براي كيفيت سازمانهاي دامپزشكي كشورها و استاندارد كردن تبادل كردن فرآورده هاي دامي ازديگر وظايف سازمان جهاني بهداشت و دام است اظهار داشت: اميد است با برگزاري نشست هاي اخير همكاري اين سازمان با سازمان دامپزشكي ايران در جهت كنترل بيماري هاي دامي افزايش يابد.
وي، وضعيت دام پزشكي ايران در كنترل به موقع بيماري هاي دام را مناسب ارزيابي كرد و گفت: سازمان دامپزشكي ايران به دليل برخورداري از نيروي انساني مجرب و تجهيزات آزمايشگاهي مناسب توانسته بسياري از بيماري هاي دام و طيور را كنترل كند.
والا در سوال خبرنگاری ، مبني بر ورود بيماري آنفلوانزاي فوق حاد در كشورهاي همسايه و عاري بودن اين بيماريها گفت:اين يبماري در 4 كشور مصر، اندونزي، چين، ويتنام به صورت در برگيرنده و بومي درآمده و اين كشورها از نظر بيماري داراي ريسك بالايي هستند، اما بقيه كشورها گرچه درگير بيماريها شدند، اما ريسك بيماري در آن كشورها بالا نبود.
وي، در مورد شيوع بيماري آنفلوآنزاي خوكي افزود: اين بيماري در اوريل سال گذشته ميلادي براي نخستين بار در مكزيك مشاهده شده و همگان اسم آن را آنفلوآنزاي خوكي عنوان مي كردند و اين درحاليست كه اين بيماري آنفلوآنزاي انساني بوده و تعداد تلفات اين بيماري از بيماري آنفلوانزاي كلاسيك بيشتر بوده است.
والا افزود:اين ويروس از نظر ساختار ژني با ويروس آنفلوانزاي طيور و خوكي متفاوت است و گرچه در برخي كشورها ظاهر شده و تعدادي از افراد جامعه انساني نيز فوت كردند اما اين همان آنفلوانزاي كلاسيك يا معمولي است كه در انسانها پديد مي آيد.
رئيس سازمان جهاني بهداشت دام در مورد شيوع آنفلوآنزاي مرغي گفت: كويت و عربستان در سال 2007 با كشتار به موقع طيور مبتلا به اين آنفولانزا توانستند اين بيماري را كنترل كنند.
وي ادامه داد: كشورهاي اندونزي، چين و ويتنام از جمله كشورهايي هستند كه در حال حاضر اين بيماري پرورش دام و طيور اين كشورها را تحت تاثير قرار داده است.
والا افزود: دولت بايد بودجه قابل توجهي براي سازمان دامپزشكي در جهت پرداخت صاحبان طيور معدوم شده و غرامت به مرغداران يا دامداران در نظر گيرد . وي با بيان اينكه از شب گذشته وارد ايران شده گفت: ايران از نظر داشتن آزمايشگاه و مركز تشخيص سازمان دامپزشكي در سطح بسيار بالايي است و من تحت تأثير اين پيشرفت ايران قرار گرفته ام.
رئيس سازمان جهاني بهداشت امور دام افزود: موسسه واكسن و سرم سازي رازي آزمايشگاه مرجع براي اين سازمان شناخته مي شود و از نظر تجهيزات انساني و توان فني آزمايشگاه مرجعي براي شناسايي بيماري هاي آبله گوسفندي و بزي در سطح جهان شناخته مي شود.
برنارد والا ، افزود تلاش دامپزشكان كشور به عنوان سربازان گمنام عرصه سلامت جامعه باعث شد تعداد مبتلايان انساني از بيماري تب مالت از 30 هزار دهه 1380 در حال حاضر به كمتر از 17 هزار نفر رسيده است.
همچنين، مجتبي نوروزي رئيس سازمان دامپزشكي كشور در اين نشست افزود: كشور ما در زمينه داروهاي دامپزشكي به خودكفايي رسيده ولي هنوز در توليد واكسن هاي دامي نيازمند واردات هستيم.
وي تصريح كرد: با وجود خوكفايي كشور ما در زمينه داروهاي دامپزشكي براي رقابت با ديگر كشورها داروهايي را بر اساس نظام هاي بهداشتي و قرنطينه اي وارد مي كنيم.
نوروزي يادآور شد: كنفرانس جهاني دامپزشكي در اكتبر سال 2011 ميلادي با حضور سي و نه كشور در تهران برگزار مي شود.
گفتني است، اين كنفرانس با همكاري سازمان oie برگزار خواهد شد.
منبع : خبرنامه بین المللی دامپزشکان ایران زمین ()