نسخه قابل چاپ

نسخه وب

داخلی » خبر » هدفمندی یارانه ها

فعالیت های پژوهشی برای رفع معضلات کشاورزی سوق یابد

۸ دی ۱۳۸۹ ساعت ۱۱:۳۴

مرجع : خبرگزاری مهر

رئیس دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز بر جهت دهی فعالیت های پژوهشی در راستای رفع معضلات کشاورزی استان تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار مهر در تبریز، صفر نصرالله زاده در نشست شورای پژوهشی جهاد کشاوزی آذربایجان شرقی با هیئت رئیسه دانشکده کشاوزی دانشگاه تبریز با اشاره به ظرفیت های بالای استان گفت: با توجه به این توانمندی ها باید با کنار هم قرار دادن آن و تلاشی مضاعف در جهت رفع معضلات بخش های مختلف از جمله بخش کشاورزی اقدام کنیم.

وی با بیان اینکه زمینه های کاری متنوعی برای توسعه کشاوزی استان آذربایجان شرقی وجود دارد، خاطرنشان کرد: خوشبختانه دانشکده کشاورزی این دانشگاه با دارا بودن 59 آزمایشگاه مجهز، 100 نفر عضو هیئت علمی، 800 نفر دانشجوی کارشناسی ارشد و دکتری و 11 گروه آموزشی فعال به خوبی می تواند در جهت نیازسنجی و فع مشکلات بخش کشاورزی استان به ایفای نقش بپردازد.

وی به ضرورت تجزیه و تحلیل علمی وضعیت کشاوزی استان آذربایجان شرقی و بازنگری جدی در آن به منظور دستیابی به الگوی کشت مناسب تاکید کرد و گفت: با توجه به وضعیت آب و هوایی آذربایجان شرقی باید با اتخاذ راهبردهای لازم نسبت به سیاستگذاری، تدوین معیارها و شاخص های علمی کشاورزی پایدار و کشت محصولات استراتژیک با توجه به تغییر اقلیم، محدودیت منابع آب و کشت محصولات جدید اقدامات لازم صورت گیرد.

نصرالله زاده تشکیل این نشست را گامی ارزنده در راستای سوق دادن تحقیقات در راستای رفع معضلات بخش کشاورزی عنوان کرد و گفت: ارتباط میان مراکز تحقیقاتی، نیازسنجی مشکلات بخش کشاورزی از سوی مدیران اجرایی، روزآمدکردن تحقیقات و جلوگیری از انجام تحقیقات تکراری می تواند چشم انداز خوبی را در برابر فعالیت های این بخش قرار دهد.

وی اولویت سنجی، بهره گیری از امکانات جهادکشاورزی آذربایجان شرقی برای آموزش دروس عملی دانشجویان دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز را از دیگر زمینه های کاری در این زمینه برشمرد و گفت: دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز آمادگی کامل دارد تا از تمامی پتانسیل های آموزشی، پژوهشی و علمی خود را در اختیار بخش های اجرایی کشاورزی استان قرار داده و در این راستا هیچ محدودیتی برای خود قائل نیست.

نصرالله زاده با اشاره به برنامه های توسعه ای دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز، تاسیس و راه اندازی گروه آموزشی ترویج و توسعه روستایی را از برنامه های در دست اقدام این دانشکده خواند و گفت: این دانشکده مولفه های خوبی را برای انجام کارهای بزرگ علمی پژوهشی دارد که دستگاه های اجرایی به خوبی می توانند از آن به خوبی استفاده کنند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی نیز در این نشست، تاکید کرد: باید یافته های تحقیقاتی دانشگاه در بخش کشاورزی تاثیر خود را در مزارع نشان داده و بتواند به پیشبرد اهداف کشاوزی استان و کشور کمک کند.

مسعود محمدیان با اشاره به ترکیب اعضای شورای پژوهشی جهادکشاورزی استان گفت: خروجی فعالیتهای مراکز تحقیقاتی تحت پوشش وزارت جهادکشاورزی در جهت رفع معضلات این بخش حرکت می کند و همکاری محققان دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز می تواند به هم افزایی در این زمینه کمک و بستر کشاورزی علمی را در استان مهیا نموده و مانع از انجام تحقیقات موازی شود.

محمدیان با اشاره به بحث هدفمند کردن یارانه ها گفت: با توجه به این حرکت بزرگ اقتصادی که در کشور آغاز شده اجرای طرح های پژوهشی جهت بررسی چگونگی کاهش قیمت تمام شده محصولات کشاورزی و تبدیل کشاورزی سنتی و معیشتی به کشاورزی اقتصادی می تواند به این بخش کمک موثری کند.

وی با اشاره به برخی معضلات بخش کشاوزی استان از جمله خشکی دریاچه ارومیه، پسروی دریاچه و بروز بادهای نمکی، شور شدن چاه ها و ضرورت اصلاح الگوی کشت و نیز استفاده بهینه از آب گفت: با استفاده از امکانات طرفین و همچنین سوق دادن پایان نامه های دانشجویی و طرح های تحقیقاتی در این راستا می توان به صورت کاربردی در جهت رفع معضلات این بخش حرکت های خوبی به انجام رساند.

محمدیان با اشاره به بسترهای مناسب جهت همکاری با دانشگاه تبریز بر ضرورت گسترش این ارتباطات تاکید کرد و گفت: در شورای پژوهشی جهاد کشاورزی استان علاوه بر مدیران مراکز پژوهشی تحت پوشش جهاد کشاورزی، نمایندگان تشکل های بخش خصوصی نیز حضور دارند که پتانسیل خوبی در این زمینه برای پیشبرد اهداف جهاد کشاورزی به شمار می روند چرا که خود عملا درگیر معضلات این بخش هستند.

وی همچنین به آمادگی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی برای اجرای ایده های نو اشاره کرد و گفت: این سازمان آمادگی دارد تا با اعطای زمین و تسهیلات بستر را برای انجام طرح های جدید و نوآورانه پژوهشگران و دانشجویان فراهم کند.

در ادامه این نشست پس از ارایه نقطه نظرات مدیران مراکز تحقیقاتی تحت پوشش وزارت جهاد کشاورزی در آذربایجان شرقی، نمایندگان تشکل های بخش خصوصی، معاونان و اعضای هیئت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز مقرر شد این جلسات مشترک با تشکیل پنج کمیته تخصصی شامل کمیته تولیدات گیاهان زراعی، باغی و اصلاح نباتات و مکانیزاسیون، کمیته دام، طیور و آبزیان، کمیته آب و خاک، کمیته اقتصاد کشاورزی ، کمیته محصولات سلم و کمیته پژوهشی به طور مداوم برگزار شود.

اعضای شورای پژوهشی جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی به مناسبت هفته پژوهش در نشستی با رئیس و معاونان دانشکده کشاوزی دانشگاه تبریز، راهکارهای اجرایی همکاری در زمینه فعالیتهای پژوهشی را بررسی کردند.