نسخه قابل چاپ

نسخه وب

داخلی » گزارش » اخبار و تازه ها

گزارش خبری/

انتقاد مرغداران از قیمتهای مصوب دولتی

۲ تير ۱۳۹۰ ساعت ۱۱:۴۰

مرجع : خبرگزاری مهر

جمعی از مرغداران استان گیلان به شدت از عملکرد وزارت بازرگانی نسبت به قیمتهای ارائه شده در سیاست تنظیم بازار مرغ انتقاد کردند.

به گزارش خبرنگار مهر، یک مرغدار گیلانی اعلام قیمت دو هزار و 900 تومانی برای مرغ منجمد از سوی وزارت بازرگانی را غیرمنصفانه و غیرکارشناسی قلمداد کرد و گفت: مرغ زنده در این فرمول هزار و 900 تومان خواهد بود و عملا وزارت بازرگانی پیشنهاد خرید مرغ با ضرر 550 تومانی را به مرغداران می دهد که جای تاسف دارد.

محمد رجبی همچنین از وزارت بازرگانی خواست در بحث قیمت گذاری به نامه وزیر جهاد کشاورزی که در آن قیمت تمام شده مرغ را دو هزار و 360 تومان اعلام و از وزارت بازرگانی مصرانه خواسته بود مرغ را از این قیمت کمتر نخرد، توجه کنند.

این مرغدار گیلانی گفت: وزارت بازرگانی متولی تولید نیست و از قیمت های تمام شده مرغداران و مشکلات آنان اطلاعی ندارد پس باید به قیمت های کارشناسی وزارت جهاد کشاورزی و تولید کنندگان استناد کند.

یک مرغدار از صومعه سرا نیز با بیان اینکه در دوره گذشته بیماری 50 درصد سرمایه اش را از بین برده و این دوره ضرر 500 تومانی به ازای هر کیلوگرم مرغ او را نابود کرده است، اظهارداشت: نه تنها قادر به اجرای طرح بهینه سازی نیست بلکه دیگر توانایی تولید را نیز ندارد.

رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغداران استان گیلان با این توضیح که مشکلات مرغداران را به مقامات مسئول استان منجمله استاندار طی دو نامه در هفته گذشته اعلام و از مهدی سعادتی تقاضای جلسه کرده است، ابراز امید واری کرد: این جلسه در اسرع وقت تشکیل می شود.

حبیب اسدالله نژاد همچنین از بی تفاوتی بازرگانی نسبت به مرغداران و خوشحالی آنان از پایین بودن قیمت مرغ اظهار تاسف کرد و اعلام آمادگی برای خرید مرغ مازاد به قیمت هزار و 900 تومان ( دو هزار و 900 تومان شیرینگ پک) را مغایر با حمایت از تولید و نوعی سود اندوزی تلقی کرد.

وی عنوان کرد: وقتی وزارت بازرگانی ذرت و سویای خریداری شده قبل از اجرای طرح هدفمند سازی را که تحت عنوان کالای استراتژیک ذخیره کرده است اکنون پس از افزایش شدید قیمت ها با حدود 30 تا 40 درصد سود به مرغدار می فروشد باید به زیان 500 تومانی مرغدار نیز قانع نباشد.

رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغداران عواقب و پی آمدهای مشکلات فعلی را برای استان ناگوار و تلخ توصیف کرد که درآینده مصرف کننده، بازار، اشتغال، بانکها و همه را درگیر خواهد کرد.

یک مرغدار دیگر استان بزرگترین مشکل صنعت مرغداری کشور را نوسان شدید قیمت مرغ و نهادها در طول سال عنوان و بیان داشت: گاهی چنان قیمت افت می ‌کند که مرغدار دچار زیان می ‌شود و به ناچار تولید را کاهش می ‌دهد.

بزرگترین مشکل صنعت مرغداری کشور نوسان شدید قیمت مرغ در طول سال است

علی امینی با اشاره به اینکه متاسفانه سرمایه گذاری در صنعت طیور به گونه ای نیست که به راحتی بتوان آن را تبدیل به وجه نقد کرد، اظهارامیدواری کرد: مسئولان اقدامات بهسازی و بازسازی صنعت طیور را خردمندانه، سنجیده و به صورت بررسی شده پیگیری کنند.

این مرغدار گیلانی عنوان کرد: تعداد زیادی از مرغداران به دلیل اینکه این حرفه‌ برای آنها سود و صرفه اقتصادی ندارد، این صنعت را رها می ‌کنند و به دنبال مشاغل دیگر می ‌روند.

وی ادامه داد: این مساله علاوه بر تبعات منفی شخصی و اجتماعی بر تولید کننده، جامعه و کارگران، دارای پیامدهای ملی نیز است چراکه مزرعه ‌ای که خالی می‌ ماند، یک سرمایه‌ ملی محسوب می‌ شود.

ساماندهی بازار مرغ موجب جلوگیری از نوسانات کاذب و تثبیت قیمت مرغ می شود

در این باره یک کارشناس مسائل اقتصادی گفت: اگر ساماندهی و تنظیم بازار و توزیع از مدیریت بهتری برخوردار باشد به یقین مشکلات موجود در قیمت گوشت مرغ رفع خواهد شد.

محمد احمدی با بیان اینکه ساماندهی بازار مرغ موجب جلوگیری از نوسانات کاذب و تثبیت قیمت مرغ و همچنین بسیاری ازمشکلات و دغدغه های دولت درمورد بازار مرغ رفع می شود.

وی با اعلام اینکه برنامه ‌ریزی صحیح سبب می ‌شود این صنعت دارای یک سود منطقی باشد، برلزوم یک برنامه ‌ریزی دقیق و ایجاد بازار با ثبات و در عین حال خصوصی ‌سازی در صنعت مرغداری تاکید کرد.

احمدی همچنین با بیان اینکه صنعت مرغدارى ازجهاتی به‌ عنوان یک منبع درآمد، منبع غذا، استفاده در صنعت داراى اهیمت است، گفت: با توجه به نحوه و لزوم سرمایه اندک براى پرورش مرغ دراثر فروش انواع مختلف محصولات مرغ، جوجه، تخم ‌مرغ، مرغ تخمگذار و خروس درآمد جانبى براى کشاورز تأمین مى ‌شود.

وی یادآورشد: گوشت مرغ و تخم ‌مرغ یکى از غذاهاى مرسوم، متداول، ارزان ‌قیمت و با کیفیت خوب براى افراد بشرى است.

به هر حال طی نیم قرن اخیر تولید و مصرف گوشت مرغ در ایران روندی روبه رشد داشته است، با توجه مزیت های نسبی برای پرورش طیور گوشتی در کشور به ویژه در استان گیلان و توجه خاص متولیان امور و برنامه ریزان در افزایش میزان تولید، به نظر می رسد بیشتر اهداف توسعه کمی و کیفی گوشت مرغ محقق و چالش های در زمینه تعیین و اعلام نرخ کارشناسی و ثبات قیمت بازارمرغ همچنان وجود دارد.