دكتر محمدحسن نمايي ،دكتر مسعود ضيايي ، ملكناز قناد كافي

شيوع آلودگي سالمونلايي در تخم مرغ‏هاي محلي (غير صنعتي) توليد شده در بيرجند (سال 1385)

27 خرداد 1390 ساعت 22:52


زمينه و هدف: سالمونلا يكي از باكتري‏هاي بيماريزاي مشترك بين انسان و طيور در سراسر دنيا است. موارد پراكنده عفونت ناشي از سالمونلا انتريتيديس در پي مصرف تخم مرغ بروز مي‏كند كه از آن به عنوان يك مشكل بهداشت عمومي ياد كرده‏اند. مطالعه حاضر با هدف تعيين ميزان آلودگي تخم مرغ‏هاي محلي عرضه شده در شهر بيرجند به باكتري سالمونلا انجام شد.
روش تحقيق: در اين مطالعه توصيفي مقطعي، تخم مرغ‏هاي محلي خام سطح شهر بيرجند از نظر آلودگي سالمونلايي مورد مطالعه قرار گرفتند. تعداد 500 تخم مرغ از فروشگاه‏هاي سطح شهر خريداري شد. جهت بررسي آلودگي تخم مرغ‏ها، هم پوسته و هم محتويات آن به روش استاندارد كشت داده‏ شدند. جهت تشخيص قطعي سالمونلا از آزمايشات دقيق‏ بيوشيميايي، سروتايپينگ و PCR استفاده شد.
يافته ها: از مجموع 500 تخم ‏مرغ مورد بررسي، سه تخم مرغ (6/0%) آلوده به باكتري سالمونلا بودند. از اين سه مورد، در دو تخم مرغ، آلودگي به باكتري سالمونلا تنها در پوسته وجود داشت، در حالي‏كه تخم مرغ سوم، هم پوسته و هم محتويات آن به باكتري سالمونلا آلوده بود.
نتيجه گيري: بر اساس نتايج اين طرح، ميزان آلودگي تخم مرغ‏هاي محلي عرضه شده در بيرجند 6/0% معادل يك در 165 تخم مرغ است. اين ميزان مشابه نتايج مطالعات ديگر در شهرهاي شيراز، تهران و مشهد مي‏باشد. با توجه به وجود آلودگي سالمونلايي در تخم مرغ‏هاي محلي، پختن مناسب آنها قبل از مصرف ضروري است.


کد مطلب: 4716

آدرس مطلب: http://infopoultry.net/vdcj.vexfuqeamsfzu.html

موسسه اطلاعات مرغداری
  http://infopoultry.net