
در اجراي دوقلوزايي در دامهاي بومي لرستان؛
بيش از 2هزار و 700 راس دام سبك تلقيح مصنوعي شدند
خبرگزاری فارس , 29 فروردين 1389 ساعت 9:05
مديرجهاد كشاورزي خرمآباد گفت: در اجراي دوقلوزايي در دامهاي بومي لرستان بيش از 2هزار و 700 راس دام سبك تلقيح مصنوعي شدند.
به گزارش خبرگزاري فارس از خرمآباد، اكبر بيرانوند پيش از ظهر امروز در جمع خبرنگاران در خرمآباد اظهار داشت: با اجراي طرح اصلاحنژاد دام سبك روستايي و طرح محوري قوچ، دو قلوزايي در كلههاي لري به 30 درصد افزايش يافت.
در اجراي اين طرح كه در سطح روستاهاي خرمآباد انجام شد، يك هزار و 800 راس دام سبك در طرح اصلاحنژاد و دو هزار و 700 راس دام سبك به صورت رايگان و يارانه دولتي تلقيح مصنوعي شدند.
وي اظهار داشت: اين طرح در اول فروردين ماه سالجاري در روستاهاي چشمهعلي كاكاشرف آغاز و تا پايان خرداد ماه امسال ادامه دارد.
بيرانوند گفت: اين طرحها توسط سه اكيپ سه نفره از فارغالتحصيلان علوم دامي انجام ميشود و مزاياي اين طرحها را همزمان سازي زايش، بالابردن راندمان توليد در زايش و افزايش توليد گوشت قرمز است.
وي گفت: قبلا دوقلوزايي در ميان دامهاي سبك بومي (لري) سه تا پنج درصد بوده اما با اجراي طرح محوري قوچ دوقلوزايي در اين دامها در روستاهاي اين استان به 30 درصد افزايش يافته است.
مدير جهاد كشاورزي خرمآباد يكي ديگر از مزاياي اجراي طرح اصلاحنژاد دامي سبك بومي و طرح محوري دوقلوزايي، افزايش زايشهاي پاييزه به منظور تعادل دام و مرتع و اصلاحنژاد دامي بومي عنوان كرد.
بيرانوند خاطرنشان كرد: براي اجراي هرچه مطلوبتر اين طرحها 685ميليون ريال اعتبار از محل اعتبارات اين سازمان هزينه ميشود.
کد مطلب: 626
آدرس مطلب: http://infopoultry.net/vdcht-n-d23ni.ft2.html