رئيس بخش واكسن سازمان بهداشت جهاني:

ايران نيازمند يك آزمايشگاه تخصصي استاندارد براي كنترل واكسن است

خبرگزاری فارس , 18 ارديبهشت 1389 ساعت 10:03

رئيس بخش واكسن سازمان بهداشت جهاني گفت: ايران از نظر تمام شاخص‌هاي استاندارد توليد واكسن در دنيا نمره بالاي 86 را دارد اما نيازمند يك آزمايشگاه تخصصي استاندارد براي كنترل و ارزيابي واكسن است.


به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان فارس، پروفسور بالغربي، رئيس بخش واكسن و مواد بيولوژيك سازمان بهداشت جهاني امروز در مراسم اعلام صلاحيت نظارت ايران بر توليد واكسن در تالار اجتماعات وزارت بهداشت، افزود: تيم ارزياب سازمان بهداشت جهاني در چند نوبت مراكز مختلف توليد واكسن را در ايران بررسي كرد و شاخص‌هاي مختلف ششگانه را مورد بررسي قرار داد و جالب است كه در مورد هيچ يك از اين 6 شاخص ارزيابي نمره ايران كمتر از 86 از 100 نبود و البته در بيشتر موارد نمره ايران بالاي 95 بود.
وي ادامه داد: شاخص‌ها و استانداردهايي كه توانايي ايران را در توليد واكسن ارزيابي مي‌كند براي همه كشورهاي دنيا يكسان است و با همين شاخص‌ها توانايي كشورهاي مانند آمريكا، استراليا، چين، برزيل، مكزيك و ساير كشورها نيز ارزيابي مي‌شود. استانداردها براي تمام كشورها توسعه يافته و در حال توسعه يكي است و استاندارد ديگري وجود ندارد.
وي گفت: در ايران شرايط خوبي براي توليد واكسن وجود دارد اما هميشه راه و نگاه براي بهتر شدن وجود دارد و بايد اقداماتي براي بهتر شدن انجام شود كه سازمان بهداشت جهاني نيز از آن حمايت مي‌كند.
بالغربي ادامه داد: يك ليستي از كارهايي كه ايران بايد براي ارتقاي خود انجام دهد وجود دارد از جمله اينكه تيم نظارت كننده خود را بايد افزايش دهد، حداقل 50 عضو جديد بايد وارد اين تيم شوند كه 20 نفر آنها بايد به صورت فوري به اين مجموعه اضافه شوند، تأييد سيستم مديريت كيفيت و GMP نيز اقدام ديگري است كه بايد پيگيري شود.
وي گفت: ساختمان جديدي براي آزمايشگاه كنترل و ارزيابي واكسن در ايران بايد ساخته شود كه سازمان بهداشت جهاني نيز بتواند از امكانات استاندارد آن استفاده كند و كشورهاي ديگر نيز بتوانند از واكسن‌هاي توليدي و امكانات نظارتي ايران بهره‌مند شوند.
بالغربي افزود: اقدامات ديگري هم براي ارتقاي سيستم حمل و نگهداري واكسن لازم است انجام شود و اگر سرمايه‌گذاري درستي در اين زمينه در ايران انجام شود، كشورهاي زيادي مي‌توانند از خدمات توليد واكسن در ايران بهره‌مند شوند.
مننتي، رئيس دفتر سازمان بهداشت جهاني (منطقه امرو) در ايران نيز در اين مراسم گفت:‌ سازمان بهداشت جهاني براي تقويت وزارت بهداشت ايران در امور واكسن و مواد بيولوژيك استانداردهايي تدوين كرده كه اجراي آنها كارايي و ايمني توليدات را افزايش مي‌دهد.
وي اضافه كرد:‌ اهداف سازمان بهداشت جهاني اجراي اهداف هزار سوم و كاهش مرگ و مير نوزدان و مادران تا سال 2015 است و براي رسيدن به اين هدف بايد نظام سلامت كشورها تقويت شود.
وي گفت: ما مفتحريم كه اعلام كنيم صلاحيت ايران در توليد واكسن در سطح بين‌المللي تأييد شده است و البته سازمان بهداشت جهاني براي تقويت بيش از پيش ايران در اين زمينه كمك هاي خود را ادامه خواهد داد و شعار ما اين است كه بهتر بودن در مقابل خوب بودن را هميشه مد نظر داشته باشيم تا پيشرفت كنيم.
نيكنام، قائم مقام وزير بهداشت در امور بين‌الملل نيز در اين مراسم گفت: تأييد صلاحيت ايران در توليد واكسن در سطح جهاني افتخار بزرگي است و راه را براي صادرات اين محصولات فراهم مي‌كند و امكان اقدامات بشر دوستانه را براي كشورمان بيش از پيش فراهم مي‌كند.
وي گفت: توليد واكسن بسيار حساس تر از داروست زيرا دارو را براي فرد بيمار استفاده مي‌كنند اما واكسن براي پيشگيري از بيماري و براي فرد سالم استفاده مي‌شود بنابراين رعايت حداكثر استانداردها در اين زمينه بسيار ضروري است.


کد مطلب: 887

آدرس مطلب: http://infopoultry.net/vdcgru974ak97.pra.html

موسسه اطلاعات مرغداری
  http://infopoultry.net