
رئيس اداره نظارت عمومي دامپزشكي چهارمحال و بختياري:
مردم ماهي قرمز را از مراكز مجاز تهيه كنند
خبرگزاری فارس , 11 اسفند 1389 ساعت 10:22
رئيس اداره نظارت بر بهداشت عمومي ادارهكل دامپزشكي چهارمحال و بختياري گفت: بهمنظور جلوگيري از بروز بيماريهاي پوستي و عفوني مردم ماهي قرمز را از مراكز مجاز تهيه كنند.
اردشير گنجي امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در شهركرد اظهار داشت: با فرارسيدن عيد نوروز علاقه مردم براي خريد آبزيان بهويژه ماهي قرمز افزايش مييابد، هرچند كه اين كار توصيه نميشود ولي رعايت اصول بهداشتي قرنطينهاي ميتواند نقش مهمي در پيشگيري از بيماريها و حفظ سلامت جامعه داشته باشند.
وي با بيان اينكه ماهيان آكواريومي و زينتي مزاياي فراوان از لحاظ روحي و رواني دارند، گفت: اين در حالي است كه در صورت عدم رعايت شرايط بهداشتي ميتوانند ناقل بيماريهاي ويروسي، باكترياتي و آلودگيهاي انگلي و قارچي باشند.
گنجي ادامه داد: ماهي قرمز بايد در دماي 250 درجه سانتيگراد و در يك ظرف دهان گشاد با برخورداري از به ازاي هر ماهي يك تا دو ليتر آب تميز، سالم و بدون كلر با كسيژن كافي نگهداري شود.
رئيس اداره نظارت بر بهداشت عمومي ادارهكل دامپزشكي چهارمحال و بختياري اضافه كرد: تعويض مرتب آب ظرف نگهداري ماهي بدون ايجاد استرس، وجود نور مناسب در طول روز و جلوگيري از تابش مستقيم نور زياد، غذادهي اندك از ديگر شرايط نگهداري ماهيهاي قرمز در منزل است.
وي با اشاره به علائم ظاهري ماهي قرمز سالم، گفت: تحرك طبيعي، تعادل در شنا كردن و نخوابيدن به پهلو، پوست براق و فلسهاي سالم و غيربرجسته، بالههاي سالم، بدون خراش و خوردگي، چشمهاي براق و بدون گود رفتگي يا بيرونزدگي غيرطبيعي، عدم لكههاي خونريزي، پرخوني، زخم، لكه سفيد يا پنبه مانند در روي بدن، مصرف غذا و عدم بيقراري از مهمترين اين علائم هستند.
گنجي ادامه داد: مشاهده ماهي در سطح آب و بلع هوا از علائم كمبود اكسيژن است كه بايد هوادهي و يا تعويض آب انجام شود.
وي ضرورت رعايت توصيههاي بهداشتي را مورد تأكيد قرار داد و گفت: افراد خردسال يا داراي زمينه آلرژي، نبايد بدون دستكش با آب آكواريوم و يا بدن ماهي تماس داشته باشند.
گنجي خاطرنشان كرد: برهمين اساس افرادي كه دستشان با بدن ماهي و يا آب ظرف نگهداري آن تماس يافته، لازم است از برخورد دستشان به چشم، صورت، دهان و بيني خود و يا بدن ديگران پرهيز كرده و دستها را با آب و صابون شستشو دهند.
وي با تأكيد بر اينكه ماهي را بايد از مراكز مجاز داراي شرايط مناسب و بهداشتي و مورد تأييد ادارات دامپزشكي خريداري كرد، گفت: مراكز مجاز به مكانهايي گفته ميشوند كه علاوه بر مسقف بودن، قابليت شستشو و ضدعفوني را دارا بوده و از آب بهداشتي داراي دما و اكسيژن مناسب برخوردار باشند و همچنين متصدي مربوطه، لوازم نگهداري، حمل و نقل و عرضه سالم و بهداشتي باشند.
گنجي تأكيد كرد: در صورت رفتار و يا علائم غيرطبيعي بايد ماهي بيمار را از ماهيان سالم جدا و با افراد متخصص مشورت كنند.
وي با بيان اينكه بايد از رها كردن ماهيان تزئيني در رودخانهها، تالابها و آبهاي جاري بايد خودداري كرد، افزود: برهمين اساس ميتوان آنها را در آكواريوم، حوضچهها و يا آبنماهاي پاركها نگهداري كرد.
کد مطلب: 4090
آدرس مطلب: http://infopoultry.net/vdce.o8ebjh8779bij.html