شماره چهل و هشتم : دو هفته نامه تارنمای موسسه اطلاعات مرغداری


                     --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


نکته :
در صورتی که تصاویر زیر مشاهده نمی شود بر روی لینک Display images کلیک نمایید.

اخبار و تازه ها
نوآوری جدید تلاونگ،ساندویچ تخم مرغ (سفیده پاستوریزه تلاونگ) .

دانشگاه تلاونگ در مقطع کاردانی دانشجو می پذیرد .

حضور تلاونگ در سمینار کارآفرینی در صنایع غذایی دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران .

هر عدد تخم مرغ تازه ، حداکثر 330 تومان .
 
کاهش 10 درصدي "قيمت مرغ"/ بازگشت "صنعت طيور" به آغوش آرامش .

آغاز طرح شناسایی و ردیابی فرآورده های دامی در سیرجان .

120 فقره پروانه تاسیس و موافقت اصولی دامداری و مرغداری در کاشمر صادر شد .

13 درصد گوشت مرغ مازندران در ساری تولید می شود .

تعداد واحدهای مرغداری پارسیان به 30 واحد می رسد .

نهاده دام اندکی ارزان شد/مازاد مرغ داشتیم، ۱۵هزار تن صادر کردیم .

تولید واکسن ایدز مرغی کمک شایانی به صنعت طیور کشور کرده است .

کشتار گاه صنعتی مرغ .

تامین آرامش نسبی در تامین نهادهای دامی/90 درصد خوراک طیور وارداتی است .

صدور مجوز برای واحدهای پرورش‌دهنده مرغ تخمگذار در چهارمحال و بختیاری
.

تحليلي بر همگرايي قيمتها در بازار گوشت مرغ كشور .
 
"پای مرغ" منبعی سرشار از کلسیم و فسفر .

ایلام قطب تولیدات دامی/ 4 درصد پروتئین سفید کشور توسط مرغداران ایلامی تولید می شود .

چرا باید تخم‌مرغ بخوریم؟

تلف شدن 12 هزار قطعه مرغ به علت ريزش سقف مرغداري .

مردم و فروشندگان در معرض خطرات جدی فروش مرغ زنده .

توزیع مرغ ارگانیک در فردوس .

برترین عکس‌های 2013 رویترز از حیوانات .

توليد مرغ با وزن کم و كيفيت بالا از برنامه هاي وزارت جهاد کشاورزي .

طرح پرورش مرغ گوشتی20 هزار قطعه ای در شبستر به بهره برداری رسید .

شیوع بیماری‌های تنفسی و تمام شدن بیماری تب سه‌روزه .

بهره برداری از مرغداری 30 هزار قطعه ای در سرعین .

سالانه 25 هزار تن گوشت مرغ در چهارمحال و بختیاری تولید می‎شود
.

توزیع مرغ بدون آنتی‌بیوتیک را به استان مرکزی محدود نمی‌کنیم .

افزايش 25 درصدي توليد گوشت مرغ در چهارمحال و بختياري .

بازار مملو از نهاده‌های دامی است/ تولید مرغ باید با سیستم تلفیقی انجام شود .

نشست گروه علمی صنایع غدایی دانشگاه تهران با شرکت تلاونگ .

سه واحد کشتار مرغ در اصفهان موفق به دریافت پروانه استاندارد شد .

ظرفیت تولید مرغ آذربایجان 2 برابر می‌شود .

بیش از نیمی از گوشت مرغ خراسان شمالی در شیروان تولید می شود .

کشتار 5 میلیون مرغ در خراسان‌جنوبی .
مقالات جدید
بررسي اثرات زئوليت (كلينوپتيلوليت) بر شاخص هاي عملكرد مرغ تخمگذار تجارتي .

تاثير عوامل مغذي بر ايجاد سندرم كبد چرب همراه با خونريزي و روش هاي تشخيص آن با استفاده از فراسنجه هاي سرم و كبد در مرغان تخم گذار .

اثر سيلي مارين بر صفات توليدي و پاسخ هاي ايمني جوجه هاي گوشتي .

تاثير نانوسيلور و ضدعفوني كننده هاي خوراك بر عملكرد، جمعيت ميكروبي روده و كلسترول زرده مرغ تخم گذار . 

اثرات استفاده از سطوح مختلف اوره و روغن گياهي بر عملكرد، برخي صفات تخم مرغ و فراسنجه هايي بيوشيميايي خون مرغان تخم گذار .

اثرات سطوح مختلف مكمل گياهي بيوهربال (حاوي اسانس هاي آويشن و سير) بر عملكرد،كيفيت تخم مرغ، فراسنجه هاي بيوشيميايي و ايمني خون مرغان تخم گذار
.
قیمت ها

  تخم مرغ مایع
تخم مرغ بسته بندی
  کنسانتره و مکمل 

نیم نگاه
آزولا، میهمان ناخوانده شالیزارهای گیلان
آزولا سرخس شناور آزادی است که معمولا در آب‌های راکد و     آرام، نهرها، تالاب‌ها و شالیزارها از نواحی معتدله گرفته تا نواحی گرمسیری یافت می‌شود. این گیاه با ریشه‌های نازکی که دارد همانند فرشی است که روی سطح آب گسترش پیدا می‌کند.

                                                

برگ‌های این گیاه ظریف و کوچک و حساس است و بسته به اینکه در چه مقطعی از زمان رشد باشد رنگ‌های متفاوتی دارد. مثلا هنگامی که گیاه در آستانه رشد است رنگ آن سبز مغز پسته‌ای است و کم کم رنگ آن تیره می‌شود و گاهی قرمز و نقره‌ای هم می‌شود.

این گیاه می‌تواند در عرض دو تا سه روز به دو برابر حد معمول خود برسد. این گیاه دارای گونه‌ها و زیرگونه‌های متفاوتی است و بسته به شرایط محیطی، رنگ و اندازه‌های گسترش آن متفاوت است. پراکنش سریع این گیاه در سراسر دنیا و رشد سریع و تثبیت نیتروژن آن توجه بسیاری از محققان را به خود جلب کرده است، زیستگاه اولیه آزولا کالیفرنیای آمریکاست.

بهمنی، محقق مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی گیلان در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به تاریخچه ورود این گیاه به گیلان گفت: سرخس آزولا در دهه‌ی 60 در قالب طرحی پژوهشی با عنوان " آزولا جانشین کودهای شیمیایی ازته برنج" از یکی از کشورهای آسیای جنوب شرقی به گیلان راه یافت و پس از سه سال مطالعه مقدماتی برای کاربردی شدن پژوهش‌ها در ایستگاه آزمایشی کشت برنج رشت به عنوان تثبیت‌کننده‌ی نیتروژن خاک در فرآیند کشت برنج استفاده شد.

وی در ادامه به مزایای این گیاه اشاره کرد و افزود: گیاه آزولا از جمله گیاهان نادری است که به دلیل جذب ازت هوا و انتقال آن به خاک باعث غنی شدن خاک‌های زراعی فقیر شده و اگر به موقع از این گیاه استفاده شود، از رشد گیاهان هرز در مزرعه جلوگیری می‌کند.

بهمنی خاطرنشان کرد: این گیاه همچنین منبع غذایی مناسبی برای دام‌ها و انواع طیور است، اما بررسی‌ها حاکی است این گیاه آبزی در سال‌های اخیر به دلیل برخی سهل‌انگاری‌ها به برکه‌ها، آبگیرها و رودخانه‌ها راه یافته و از این طریق از تالاب انزلی سر درآورده و به معضلی برای حیات تالاب تبدیل شده است.

احدی‌فر، کارشناس محیط زیست گیلان نیز در این خصوص به خبرنگار ایسنا گفت: اگرچه این گیاه فوایدی برای شالیزارها داشته و منبع غذایی مفیدی برای دام و طیور است ولی، برای گیاهان بومی شناور و غوطه‌ور تالاب‌ها مزاحمت ایجاد کرده و حیات این گیاهان را بطور جدی با خطر مواجه می‌سازد.

وی اضافه کرد: اگرچه عواملی چون پساب‌های صنعتی، خانگی و کشاورزی و ورود حجم وسیعی از رسوبات رودخانه‌ها، عوامل اصلی مرگ تالاب هستند اما آزولا که به دلیل وجود این مواد مقاوم شده، عاملی دیگر برای کاهش رشد و نمو آبزیان و نابودی آنهاست.

امیر عبدوس، مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان همچنین در این خصوص، با مهم برشمردن نقش تالاب در اکوسیستم منطقه و لزوم حفظ آن از نابودی گفت: آزولا به علت نداشتن رقیب طبیعی و مهیا بودن شرایط محیطی به صورت بی‌رویه و کنترل نشده به ویژه در نیمه‌ی اول سال رشد کرده و از طریق رود‌خانه‌ها به تالاب انزلی راه یافته و اکوسیستم این تالاب را با مشکل مواجه کرده است.

وی اضافه کرد: این گیاه کوچک از نظر فیزیولوژیکی در سطح آب زندگی می‌کند و قرار گرفتن هزاران قطعه از این گیاه در کنار هم، باعث جلوگیری از رسیدن اکسیژن و نور به آب و در نتیجه کاهش نمو و تکثیر آبزیان تالاب می‌شود.

وی با اشاره به اینکه اگرچه رشد این گیاه در سال‌های اخیر در تالاب انزلی به حد تعادل رسیده است، گفت: اما رها کردن این جلبک آبزی و سریع الرشد به حال خود از لحاظ زیست محیطی غیرعقلانی است و جمع‌آوری این گیاه باید به صورت مداوم انجام شود تا بیش از این محیط زیست تالاب در خطر قرار نگیرد.

عالی‌ترین مقام حفاظت محیط زیست گیلان گفت: در حال حاضر بهترین روش برای پاکسازی تالاب انزلی از این گیاه، روش جمع‌آوری با ابزار مکانیکی است، زیرا این گیاه در سطح آب قرار دارد و به راحتی قابل جمع‌آوری است.

امیرعبدوس با اشاره به استقبال محیط زیست گیلان درخصوص سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در زمینه برداشت این گیاه گفت: اداره حفاظت محیط زیست گیلان در 4 سال گذشته 8 مجوز برداشت این گیاه غیربومی را از تالاب انزلی برای بخش خصوصی صادر کرده است.

رمضان.ت یک کشاورز نیز در این رابطه به خبرنگار ایسنا گفت: آزولا سطح تمام شالیزارم را پوشانده است، تاکنون هر مشکلی در شالیزار داشتم توانستم آنرا حل کنم اما آزولا برایم مشکلی حل نشدنی ایجاد کرده است.

وی ادامه داد: شنیده‌ام که این گیاه برای خوراک دام مناسب است و ما حاضریم این گیاه را به صورت رایگان به متقاضی آن بدهیم ولی فقط می‌خواهیم از شر آن خلاص شویم.

احمد پادیاپ، مدیر جهاد کشاورزی صومعه‌سرا نیز در خصوص آزولا که گریبانگیر شالیکاران گیلانی شده اظهار کرد: آزولا یک نوع سرخس آبزیست که بعلت دو نوع تولید مثل جنسی و غیرجنسی در درجه حرارت بالای 20 تا 30 درجه سانتیگراد قدرت تکثیر سریع و بالایی دارد.

وی افزود: آزولا در شالیزارهایی که زهکشی مناسبی ندارند و ارتفاع آب آنها بالاست به کشاورزان خسارت وارد می‌کند.

مدیر جهاد کشاورزی به فواید آزولا نیز اشاره و خاطرنشان کرد: آزولا موجب تبثیت ازت هوا شده و آن را به برنج منتقل می‌کند، علاوه بر این آزولا پس از 2 هفته از نشاء برنج سپری برای جلوگیری از رشد علف‌های هرز در شالیزارها می‌شود.

به گزارش ایسنا، جلبک آزولا که سال‌های متمادی مهمان ناخوانده‌ی آبگیرهای گیلان است همچنان به رشد و نمو خود ادامه داده و به یک معضل زیستی تبدیل شده است. بدیهی است برنامه‌ریزی مناسب، بهره‌گیری از توانایی‌های مهندسی و فنی و درنهایت تعامل همه‌ی سازمان‌های مرتبط می‌تواند گامی مهم در تبدیل این تهدید به فرصت باشد. فراموش نکنیم تکثیر راحت، تولید مداوم و منظم و عدم نیاز به شرایط ویژه‌ی نگهداری، از ویژگی‌های این گیاه است که امکان بهره‌گیری مناسب از آن را آسان‌تر می‌کند.

  بحث روزبا بحث روز در سایت infopoulry.net همراه باشید.
______________________________________
نظرسنجی    
در نظر سنجی جدید ما شرکت کنید.
آرشیو نظر سنجی های قبلی را ببینید.



با ما در وب سایت  infopoultry.net  همراه باشید.
پست الکترونیکی   info@infopoultry.net

چنانچه مایل به دریافت خبرنامه تخصصی به صورت روزانه ، هفتگی یا ماهانه هستید، اینجا را کلیک کنید.